2 січня 2022, 16:35

Про що Байден говориме із Зеленським: Портніков попередив про "небезпеку"

Вашингтон може запропонувати Україні піти на поступки Кремлю, щоб не загострювати конфлікт із Росією, вважає Віталій Портніков.

Про що Байден говориме із Зеленським: Портніков попередив про "небезпеку"

Сьогодні, 2 січня, відбудеться телефонна розмова президентів України та США Володимира Зеленського та Джозефа Байдена. Американський лідер зателефонує до Києва за кілька днів після розмови з російським колегою Володимиром Путіним.

Своєю думкою щодо майбутніх переговорів поділився у відеоблозі на YouTube український журналіст і телеведучий Віталій Портніков.

Той факт, що після телефонної бесіди з Путіним у Байдена виникла потреба поговорити із Зеленським, свідчить, що у тій розмові прозвучало щось важливе... Ймовірно, прозвучало з вуст Путіна, який був ініціатором розмови. Ймовірно, він висунув певні пропозиції, які є важливими для американської сторони”, – заявив журналіст.

Він не виключив, що США можуть запропонувати Києву якісь поступки Кремлю для того, щоб знизити напруженість.

Путін розуміє, що Байдену, з одного боку, не хочеться повторювати сумний політичний досвід Афганістану, але з іншого боку, не хочеться втягувати США у нову війну. Цього разу у Східній Європі. Путін грає на цьому, щоб знайти якісь компроміси, які полегшать йому дестабілізацію України та посилять російський і проросійський вплив у нашій країні... Це небезпека”, – висловив думку Портніков.

Він зазначив, що деталі розмови Путіна та Байдена не розголошуються. А від них залежить суверенітет України та її майбутнє. Не виключено, що Москві неформально пообіцяють не брати Україну у НАТО.

Портніков висловив надію, що Зеленський має можливість впливати на Вашингтон, обстоюючи інтереси України.

Раніше Діалог.UA повідомляв, що Путін у розмові з Байденом показав, чого боїться у питанні України, і це не НАТО, вважає Портніков.

Ми також писали, що Байден нагадав Путіну, що чекає на Росію у разі вторгнення в Україну.

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може відрізнятися від авторської.

Автор: Виталий Портников

Останні новини