19 листопада 2021, 19:40

Ексдепутат Ради заявив про "програш" Путіним і Лукашенком раунду "міграційної війни"

Кремль і Мінськ програли раунд у міграційній війні з Європою та змушені відступати.

Ексдепутат Ради заявив про "програш" Путіним і Лукашенком раунду "міграційної війни"

Білорусі та РФ не вдалося прорвати кордон Євросоюзу.

Про це у своєму блозі у Facebook написав відомий український журналіст, ексдепутат Ради Ігор Луценко, передає Діалог.UA.

"Цей раунд міграційної війни Лукашенко та Путін програли. Зараз їхні сили відступають", – повідомив Луценко.

Він звернув увагу, що більшість мігрантів, які штурмували польський кордон, через погані погодні умови пішли у тил. Понад три сотні нелегалів загалом літаками відлетіли назад додому.

"Новини навіть такого масштабу живуть в інформпросторі тиждень – півтора. А якщо за цей період не вдалося досягти результатів, то їх і не буде: тема усім набридла", – пояснив ексдепутат.

Він констатував, що Польщі вдалося вистояти попри разючий масштаб атаки. Важливо, що ця "атака" велася і зсередини: ліві та симпатики Москви критикували Варшаву за небажання прийняти у себе тисячі нелегалів.

"Незручно вийшло з проросійськими правими у Європі: вони ж паразитували на міграційній темі та одночасно облизували Путіна як сильного лідера. А тут виявилося, що Москва із сателітами буквально кидає мігрантів на кордон ЄС", – написав Луценко.

Загалом, констатував він, настрої у Європі останнім часом зазнали різких змін. Населенню там, очевидно, набридло "шкодувати" мігрантів. Влада, яка закликає до цього, стрімко втрачає рейтинги.

"Хоч і не було фізичної допомоги Польщі, але принаймні Захід вистояв проти Москви та Мінська. ЄС не дав заднього ходу у плані санкцій", – написав колишній нардеп.

Раніше Діалог.UA повідомляв, що Невзоров висловився про міграційну кризу: "Лукашенко – раб лампи, яку у Кремлі тре холодна рука чекіста".

Ми також писали, що Меркель ухвалила однозначне рішення про мігрантів після переговорів із Лукашенком.

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може відрізнятися від авторської.

Автор: Сеть

Останні новини