12 червня 2024, 17:01

Розпад Росії за сценарієм СРСР: Несміян пояснив, що означає вихід Вірменії з ОДКБ

Путін намагався зробити Росію імперією, проте Москва не впоралася, та тепер починається зворотний процес, пише Несміян.

Розпад Росії за сценарієм СРСР: Несміян пояснив, що означає вихід Вірменії з ОДКБ

Вихід Вірменії з ОДКБ матиме тектонічні наслідки для Росії, яка може повторити долю Радянського Союзу та розвалитися на частини після того, як почав розвалюватися організований радянською владою Варшавський договір. Про це пише російський економічний аналітик Анатолій Несміян, коментуючи заяву вірменського прем'єра Пашиняна про вихід з організованого Москвою військового блоку.

"Схоже, що на друге коло заходить сюжет із розвалом Варшавського договору, за яким за досить короткі терміни настав час і головній країні договору", - зазначив він.

За словами експерта, Путін намагався зробити Росію імперією, проте Москва не впоралася, та тепер починається зворотний процес.

"Закономірність така, що розпад усіх імперій починається з периферії. Росія Путіна спробувала стати імперією, але не потягнула, та тепер починається зворотний процес. Пашинян, звісно, тепер буде обґрунтовувати та щось говорити, але головне вже сказано, причому у такій формі, що здати назад і говорити, що увійшов не у ті двері, буде важко. Утім, ніхто відмовлятися і не збирається", - додав він.

Нагадаємо, Вірменія готується вийти з організованого Москвою військового блоку ОДКБ. Про це заявив прем'єр країни Нікол Пашинян.

Автор: Эль Мюрид

Останні новини