23 травня 2024, 08:42

Каспаров повідомив, коли може закінчитися війна одним із двох можливих варіантів: "Тому що Путін починає..."

Російський опозиціонер Гаррі Каспаров попередив, що сценаріїв завершення війни існує тільки два.

Каспаров повідомив, коли може закінчитися війна одним із двох можливих варіантів: "Тому що Путін починає..."

Війна завершиться або перемогою ЗСУ та розгромом російської армії, або Україна перестане існувати як держава, впевнено заявив Гаррі Каспаров, а після цього додав, що третього варіанту не існує. На запитання, коли саме війна може завершитися, відомий шахіст припустив, що не поточного, а, скоріше, наступного року. У всякому разі, 2025 рік буде вирішальним.

Інтерв'ю Гаррі Каспарова для Олесі Бацман можна подивитися на каналі YouTube.

Російський опозиціонер розповів, які існують варіанти завершення війни: "Насправді - питання формулювання. Що таке закінчення війни? Якщо ми говоримо про перемир'я, то воно може настати завжди, навіть цього року. Якщо ми говоримо про закінчення війни, а це один із двох варіантів (перемога або поразка), то це питання у поточному році не вирішиться".

Після цього Гаррі Каспаров припустив, коли закінчиться війна в Україні: "Я думаю, що у Путіна є потенціал війни на два роки. Я не знаю, який потенціал в України залишився та як поводитиметься Захід у цій ситуації, тому обмовляюся, але, у принципі, я думаю, що навряд чи ця війна може піти у 2027 рік. Я думаю, що 2025 рік буде вирішальним, тому що Путін починає відчувати різного роду проблеми".

Відомий шахіст назвав умову, за якої Україна зможе перемогти швидше: "Якщо Захід готовий проявити хоч якусь рішучість, а це насамперед пов'язано з тим, що Україна має відповідати. Щойно ракети полетять через офіційний кордон, ситуація у Росії почне змінюватися. Приліт ATACMS у район Ростова, наприклад, одразу призведе до зміни всіх розкладів усередині Росії".


Раніше Каспаров зазначив важливий момент, який прямо вказує на винних у теракті у Москві.

Нагадаємо, Каспаров заявив, що у нападі РФ на Україну є ще один винний, крім Путіна.

Автор: Гарри Каспаров

Останні новини