3 лютого 2024, 22:24

Каспаров заявив, що у нападі РФ на Україну є ще один винний, крім Путіна

Міжнародний гросмейстер, шаховий літератор і політик Гаррі Каспаров переконаний, що відсутність політичної волі у США була причиною війни в Україні.

Каспаров заявив, що у нападі РФ на Україну є ще один винний, крім Путіна

Початком низки воєн по всьому світу була Сирія, коли російську армію ніхто не зупинив і Путін зрозумів, що можна безкарно творити зло, висловив свою точку зору Гаррі Каспаров. Потім він пояснив, що у світу був другий шанс врятуватися від чергової світової війни відреагувавши на анексію Криму потужними санкціями, але й цього не сталося.

Інтерв'ю Гаррі Каспарова можна подивитися на каналі YouTube.

Гросмейстер зі світовим ім'ям відкрито назвав причину нападу армії РФ на Україну: "На жаль, ми сьогодні маємо справу з людьми, калібр яких недостатній для того, щоб ухвалювати історичні рішення. Можна було Путіна зупинити. Для цього потрібні були найжорстокіші санкції. Треба чітко зафіксувати, що санкції не зупиняють танки, коли вони переходять кордон, але санкції можуть не дати перейти кордон, якщо буде ясно, що занадто велика ціна".

Також Гаррі Каспаров розповів, як Захід міг не допустити війни в Україні: "Перейшли кордон - конфіскували всі гроші у момент, щоб ніхто не чекав, без попереджень. Мало бути закрито все, вислано всіх послів, дипломатів. Можна було зробити багато речей".

Відомий шахіст упевнений, що США несуть відповідальність за низку військових конфліктів, що розгораються у світі,та виною тому їхня політика невтручання, що демонструє слабкість: "Зараз ми бачимо моторошні втрати, сотні тисяч загиблих, мільйони біженців, зруйнована Україна. А є ще війна в Ізраїлі, яку теж спровокував Путін. Венесуела, яка на межі вибуху. Є ще Китай, який "облизується", дивлячись на Тайвань. Це результат слабкості, та ціна щодня все піднімається. Ми бачимо, що американці на Близькому Сході починають щось робити, але нічого поки що не роблять".


Автор: Гарри Каспаров

Останні новини