25 березня 2024, 18:53

Каспаров наголосив на важливому моменті, який прямо вказує на винних у теракті у Москві: "Багато хто не бере до уваги це"

Гаррі Каспаров вважає, що організувати теракт у "Крокус Сіті" після виборів було вигідно самому Путіну.

Каспаров наголосив на важливому моменті, який прямо вказує на винних у теракті у Москві: "Багато хто не бере до уваги це"

Якби хтось хотів нашкодити Путіну, то організував би теракт у Росії перед виборами або у день переобрання Путіна, а робити це після цієї події немає жодного сенсу, заявив Гаррі Каспаров. Оскільки йдеться про те, що трагедія трапилася після 17 березня й у результаті з її допомогою глава Кремля легітимізувався, то стає очевидно, хто стоїть за терактом.

Інтерв'ю Гаррі Каспарова можна подивитися на каналі YouTube.

"Це не просто вже війна з Україною, а це насправді війна з усім цивілізованим світом, відповідно війна вимагає якихось нових кардинальних рішень. Коли ми починаємо все це складати докупи, то логічно припустити, що ті ж самі люди, які 25 років тому прийшли до влади на хвилі терористичних атак, сьогодні цілком можуть вважати: чому б і ні (25 років, що хотіли, те й робили, то давайте ми це зробимо)", - озвучив свою версію подій у "Крокус Сіті" російський опозиціонер.

Також Гаррі Каспаров пояснив, кому насправді було вигідно організувати теракт: "На користь цієї версії свідчить ще один факт: якби це було тільки "ІДІЛ", але ми ж розуміємо, що ісламські угруповання "виведені у пробірках" КДБ, тому те, що це було "ІДІЛ", не означає, що за ним не стояли спецслужби, які цілком могли їх використовувати для своїх цілей. Якби ставилося завдання завдати шкоди Путіну, то цей теракт треба було здійснювати до 17 березня, але його роблять після, коли Путіну вже нічого не загрожує".

"Я вважаю, що насамперед треба розглядати версії, що або сам Путін, або його оточення, або якась комбінація цих факторів підготували цей теракт як спосіб мобілізації російської громадської думки. Тут ще один важливий момент є. Подивіться на перший результат теракту. Він зовнішній, а багато хто упускає це: відбулася квазілегітимізація терористичного незаконного режиму", - підкреслив відомий шахіст.


Автор: Гарри Каспаров

Останні новини