15 квітня 2024, 18:30

"Цей квест зупинити вже неможливо", – Черник пояснив, початком чого є напад Ірану на Ізраїль

Удар Ірану по Ізраїлю засвідчив остаточне руйнування Ялтинської системи міжнародних відносин і початок створення нової моделі, заявив Петро Чернік.

"Цей квест зупинити вже неможливо", – Черник пояснив, початком чого є напад Ірану на Ізраїль

Ялтинсько-Потсдамська система міжнародних відносин, прийнята після завершення Другої світової війни 1945 року, остаточно зруйнувалася після удару Ірану по Ізраїлю у ніч на 14 квітня 2024 року. При цьому нову п'яту систему напишуть винятково за допомогою каскаду малих і середніх воєн або (у гіршому разі) однієї глобальної війни.

Таку думку висловив полковник запасу ЗСУ Петро Чернік в інтерв'ю Василеві Пехні для YouTube-каналу "Фабрика новин".

"Ця теза про каскад воєн підтверджується реальністю життя. Днями почала писатися п'ята міжнародна система. Два великі блоки складені. Це так званий Глобальний Південь, який оформився торік (Бразилія, РФ, Індія, Китай, Південна Африка, Іран, ОАЕ тощо), та Глобальна Північ у вигляді Євроатлантичного співтовариства й англосаксонського світу", - зазначив аналітик.

Черник звернув увагу на те, що Австралія та Нова Зеландія географічно розташовані на півдні, але входять до Глобальної Півночі, а Росія з точністю до навпаки.

"І цей гігантський квест зупинити вже неможливо. Не існує жодного інструментарію, крім військового, який напише цю майбутню п'яту міжнародну систему, - підкреслив аналітик. - На планеті Земля накопичилася просто гігантська кількість проблем".

Також полковник ЗСУ висловив упевненість у тому, що до удару Ірану по Ізраїлю доклала руку Москва. Очевидно, що їй це було вигідно, тому що увага з України знову різко переключилася на близькосхідний конфлікт. Путін вважає, що, нарощуючи ще одну велику глобальну точку протиборства, він покращує собі умови для переговорів зі США.

"Росія підтримала удар Ірану по Ізраїлю, щоб домогтися цілої низки тактичних успіхів. І деякі тактичні успіхи у них є, але я вважаю, що розгоряння Ізраїльсько-іранської війни зараз не буде", - підсумував Черник.


Раніше Петро Черникназвав єдиний спосіб зупинити ракетний терор РФ: "Я більш ніж упевнений..."

Також Петро Черник пояснив, за якої умови росіяни втратять довіру до "царя": "У російській історії цей прецедент уже був".

Автор: Петр Черник

Останні новини