10 квітня 2024, 13:03

"Теракти ефекту не дадуть", – Черник озвучив єдину умову, за якої віра росіян у "царя" впаде

Тільки масований розстріл натовпу зруйнує віру росіян у государя, переконаний військово-політичний аналітик Петро Чернік.

"Теракти ефекту не дадуть", – Черник озвучив єдину умову, за якої віра росіян у "царя" впаде

Полковник запасу ЗСУ та військово-політичний аналітик Петро Чернік в інтерв'ю Анастасії Норіциній для "24 каналу" відповів на запитання, що має статися, щоб довіра росіян до "царя" впала.

"Я знаю, що має статися прецедент попа Гапона. Це 1905 рік, коли селяни з чолобитною пішли до царя. І коли було очевидно, що цар віддав наказ на розстріл натовпу, віра у нього впала. Наголошую: масований розстріл натовпу. Тільки таке", - заявив Петро Черник.

За словами аналітика, теракти, замасковані під українців, жодного коефіцієнта корисної дії не дадуть. Також полковник змоделював ситуацію для кращого розуміння. Коли загинув Борис Нємцов, кілька десятків тисяч росіян вийшли на площу. І якби тоді запрацювали танкові великокаліберні кулемети та там полягло близько 5000 осіб і було б зрозуміло, хто саме віддав наказ, тоді віра у государя підірвалася б. Інших механізмів у Росії немає.

"Ще раз: у російській історії цей прецедент уже був. Він так і називається "прецедент попа Гапона". Піп Гапон був не просто у шоці. У нього впала не тільки віра у царя, а й віра у Бога, тому що в їхньому менталітеті цар Росії - це Бог", - пояснив Черник.

Те ж саме стосується й ударів БПЛА по території РФ. Тільки якщо це буде масштабовано та горіти буде все, росіяни можуть втратити віру у Путіна, сказав експерт.


Раніше Петро Чернік назвав реальну причину відчайдушних ударів РФ по українських ГЕС.

Автор: Петр Черник

Останні новини