1 квітня 2024, 07:32

Черник назвав реальну причину відчайдушних ударів РФ по українських ГЕС: "Це дуже важлива деталь"

Військовий експерт Петро Черник запевнив, що захопити Україну РФ не вдасться, й у цьому причина їхнього відчаю.

Черник назвав реальну причину відчайдушних ударів РФ по українських ГЕС: "Це дуже важлива деталь"

Петро Чернік дав несподіване пояснення тому, що росіяни почали бомбити українські гідроелектростанції тільки зараз. На думку військового експерта, Путін донедавна сподівався захопити Україну та зробити її частиною РФ. Коли очільник Кремля зрозумів, що втілити свої плани у життя він не зможе, то вирішив знищувати ті об'єкти, які раніше планував використовувати після окупації територій.

Інтерв'ю Петра Черника для "24 каналу" можна подивитися на YouTube.

Полковник ЗСУ висловив своє припущення з приводу того, чому знищувати українські ГЕС росіяни ухвалили рішення саме зараз: "Тут є дуже цікавий зріз: якщо противник вдається до такого кроку, то це значить, що у його філософії та розумінні повна окупація вже не відбудеться. Це дуже важлива деталь, а якщо так, то значить потрібно знищити все, що можна знищити".

"Чому так довго не знищували ГЕС? Тому що вважали, що у них справді є потенціал повністю повернути Україну назад в імперське лоно, а ці генерувальні потужності їм були б необхідні, якби їм усе вдалося, для роботи вже новоствореної та збідненої російсько-української економіки. Так вони розраховували. Роблю висновок, що якщо вони пішли на цей крок, то це означає, що їхній наступ у стратегічному сенсі ми витримуємо, та ліквідувати нашу державність у цьому історичному періоді, а, як на мене, і взагалі вже не вдасться", - резюмував Петро Черник.


Раніше Черник пояснив, що змусило росіян посилити ракетний терор саме зараз.


Автор: Петр Черник

Останні новини