25 березня 2024, 15:58

Черник пояснив, що змусило росіян посилити ракетний терор саме зараз: "Це дуже серйозно"

Експерт Петро Черник нагадав, що російський ракетний терор триватиме до повної перемоги ЗСУ.

Черник пояснив, що змусило росіян посилити ракетний терор саме зараз: "Це дуже серйозно"

Журналіст телеканалу "Рада" запитав у Петра Черника про те, чому за останній тиждень на територію України з повітря прилетіло близько тисячі ракет і дронів. У відповідь військовий експерт назвав потужні "подразники", які вивели Путіна з себе та змусили до посилення ракетного терору, серед яких руйнування НПЗ на території РФ, а також рейди добровольців у Бєлгородській області.

Інтерв'ю Петра Черника можна подивитися на каналі YouTube.

"Йдеться про емоційну складову: росіяни терплять неймовірні атаки по їхній нафтопереробній галузі та це насправді дуже серйозно, це щось безпрецедентне. Вони не можуть впоратися з невеликим російським добровольчим корпусом, який їм завдає неприємностей, і за принципом перемикання уваги у спробі відволікти росіян від цих невдач вони змушені вдатися до чогось подібного", - повідомив військовий експерт.

Після цього полковник ЗСУ додав: "Є ще один дуже цікавий момент. Це специфіка їхнього мислення: вони настільки особливі, що часом, коли намагаєшся стати на їхній бік, то не завжди розумієш, що там відбувається. Згадаймо "серіал" у Чорнобаївці: я збився з рахунку десь на 25-му чи 26-му разу та потім перестав рахувати, тому що усвідомити це розумом було неможливо, але вони це робили".

"Чи будуть росіяни завдавати ударів по Україні надалі? Неодмінно будуть. Потрібно тільки бути дуже акуратними у цьому питанні, тому що виникає багато само нагнітання нашого страху особливо після ударів по енергетиці. Давайте згадаємо темне півріччя з жовтня 2022 року по березень 2023 року: кількість ударів не співставна з тим, що відбувається зараз. За один тільки грудень 2022 року прилетіло 236 ракет, і цей показник досі не було подолано. Не скасовуємо загрози, але намагаємося самі менше нагнітати страх", - закликав українців зберігати спокій і пильність Петро Черник.

Автор: Петр Черник

Останні новини