11 квітня 2024, 15:56

Черник назвав єдиний спосіб зупинити ракетний терор РФ: "Росіяни шантажують американців..."

Військовий експерт Петро Черник переконаний, що Україні потрібно руйнувати заводи з виробництва ракет.

Черник назвав єдиний спосіб зупинити ракетний терор РФ: "Росіяни шантажують американців..."

Росія бомбитиме Україну до нашої перемоги, заявив Петро Черник. Водночас військовий експерт зазначив, що ми можемо зупинити терор із повітря, якщо знищуватимемо заводи з виробництва ракет і дронів на території Російської Федерації.

Інтерв'ю Петра Черника для Espreso.TV можна подивитися на каналі YouTube.

Полковник ЗСУ на запитання про масовані ракетні атаки росіян сказав таке: "Ще раз нагадую: ракетний терор триватиме до останнього дня цієї війни. Таке поняття, як підрив потенціалу виробництва Росії, поки що не проглядається. Щоб вони перестали виробляти ракети, треба бити по заводах, які виробляють ракети. Якщо цього не робити, то противник буде нескінченно їх виробляти у межах 120-130 шт. на місяць".

Журналістка запитала у військового експерта, чому Захід говорить Україні про те, що не заохочує ударів по російських НПЗ. У відповідь на це Петро Черник відкрито заявив, що у США є свої інтереси у нафтопереробному бізнесі, та тому їм не вигідно, щоб Україна знищувала НПЗ.

"Я більш ніж упевнений, що росіяни шантажують американців, що або ми втрутимося у процес видобутку, а для них не складе проблем це зробити, або пошкодимо сам нафтопровід, а втратити такі величезні гроші вони не можуть", - підкреслив офіцер ЗСУ.

Раніше Черник назвав реальну причину відчайдушних ударів РФ по українських ГЕС.

Нагадаємо, Черник пояснив, що змусило росіян посилити ракетний терор саме зараз.

Автор: Петр Черник

Останні новини