27 березня 2024, 13:02

Ілля Пономарьов пояснив, чому у США не коментують рейд добровольців до Росії

Америка очікує від України ініціативи у питанні рейдів російських добровольців у РФ, вважає Ілля Пономарьов.

Ілля Пономарьов пояснив, чому у США не коментують рейд добровольців до Росії

У публічній площині не видно та не чути гучних заяв американського політикуму з приводу рейдів російських добровольців. Але, як зазначив політичний представник Легіону "Свобода Росії" Ілля Пономарьов, існує чітка лінія Білого дому, яку можна описати приблизно так: "Ми не воюємо з РФ і не підштовхуємо Україну до того, щоб вона опікувалася операцією у Росії. Ми не постачаємо туди зброю. В України є суверенне право захищати свою територію".

"Цей наратив транслюється всюди, проте варто сказати, що, з емоційного погляду, американські політики, на відміну від європейських, вважають, що ми все робимо правильно, але вони не можуть це сказати публічно, тому що це буде йти врозріз з офіційною лінією Білого дому", - зазначив експерт.

За словами Пономарьова, президент США Джо Байден і його ключові радники не хочуть опікуватися політичними змінами у Росії та всіляко від цього відсторонюються. Мовляв, ми до цього жодного стосунку не маємо. Вони хочуть, щоб це здійснювала Україна. Своєю чергою, українське керівництво чекає, що хтось із американців скаже: "Давайте, дійте!" Але американці так само чекають, коли ініціативу проявить сама Україна, вважає російський опозиціонер.


Раніше Ілля Пономарьов озвучив план зі "звільнення" Москви та пояснив, чому операція точно увінчається успіхом.


Автор: Илья Пономарев

Останні новини