28 листопада 2023, 09:30

Кремль використовує у конфліктах знімки, зроблені не зі своїх супутників-шпигунів: Коваленко розкрив деталі

РФ закуповує супутникові знімки через підставні фірми та компанії, заявив військовий експерт Олександр Коваленко.

Кремль використовує у конфліктах знімки, зроблені не зі своїх супутників-шпигунів: Коваленко розкрив деталі

Підставні фірми продають спецслужбам РФ і МО РФ супутникові знімки не тільки території України, а й інших країн світу.

Сьогодні, 28 листопада, військовий експерт Олександр Коваленко на своїй сторінці у соцмережі озвучив інформацію щодо супутникових знімків, якими користується Кремль.

РФ також передавала ці знімки третім країнам, зокрема терористам ХАМАС, але не напряму, а через Іран.

При цьому 25 листопада пропагандисти анонсували запуск у космос ракети-носія "Союз-2.1б", яка і вивела на орбіту цілий розвідувальний комплекс "Раздан". На ділі новинка просто покликана замінити вже наявний на орбіті аналогічний комплекс РФ "Персона".

Однак із "Персоною" теж великі проблеми. Загалом їх запущено у космос три, але тільки функціонують два, та й то з великою натяжкою, оскільки один із них потребує термінового ремонту, саме тому поки незрозуміло, яку функцію виконуватиме "Раздан": замінить третій загублений комплекс "Персона" чи той другий, який потребує ремонту.

Коваленко звертає увагу на інший факт, що з 2022 року з боку російських фірм-одноденок почастішали запити до іноземних компаній щодо закупівлі супутникових знімків. З одного боку, такі контори складно відстежити, оскільки це не великі компанії, а, з іншого боку, війна в Україні триває вже не перший рік, і Заходу варто задуматися над цим питанням, підсумував свій пост Коваленко.

Раніше Кремль вибрав чотири регіони РФ і чотири в окупованій Україні, які будуть віддуватися за дефіцит у бюджеті на 2024 рік.

Нагадаємо, Кремль і пропагандисти не можуть дійти консенсусу щодо самого поняття "перемоги" в Україні та цілей "СВО".

Автор: Александр Коваленко (Злой Одессит)

Останні новини