4 липня 2023, 20:55

Росія на порозі нового "жабогадюкінга": конфлікт ФСБ і Кадирова скоро вибухне

У РФ посилюється давній конфлікт між ФСБ і главою Чечні Рамзаном Кадировим, попередив Ігор Ейдман.

Росія на порозі нового "жабогадюкінга": конфлікт ФСБ і Кадирова скоро вибухне

Російську верхівку стрясають внутрішні конфлікти через ослаблення диктатора РФ Володимира Путіна. Проявилася давня сварка між ФСБ і главою Чечні Рамзаном Кадировим.

Про це у своєму блозі пише Ігор Ейдман - відомий російський опозиціонер і соціолог.

Він припустив, що внутрішня ситуація у Росії може незабаром сильно "рвонути". Тригером, ймовірно, буде напад, що вже стався у Чечні на журналістку "Новой газеты" Мілашину та адвоката Нємова. Цей злочин вивів на світло існуючий розкол і кризу у Кремлі.

"У російській верхівці назріває новий скандал: ФСБ проти Кадирова. Несподівано не напад на журналістку й адвоката (буденна для Росії справа, на жаль), а реакція на це представників влади", - повідомив Ейдман.

Він звернув увагу на реакцію високопоставлених російських чиновників, які несподівано сильно "перейнялися" порушеннями прав людини у Чечні. Раніше аналогічні події вони ігнорували, але тепер вирішили висловитися, ймовірно, з подачі кураторів із ФСБ, яким сильно не подобається Кадиров.

"Відносини між ФСБ і Кадировим не кращі, ніж між Пригожиним і Міністерством оборони. Холодна війна між ними рідко виходить у паблік, але триває роками. Мабуть, Бортніков вирішив почати атаку на Кадирова", - написав російський соціолог.

Він припустив, що на рішучі кроки главу ФСБ могло спонукати або погіршення здоров'я Кадирова, з приводу чого ходять наполегливі чутки. Крім того, позиції глави Чечні були ослаблені путінською "спецоперацією", яка показала, що його "кадирівці" воліють знімати героїчні ролики у TikTok, а не воювати.

"Мабуть, нас очікує черговий цікавий жабогадюкінг. Внутрішні протиріччя посилюються, тиск у системі наростає", - зазначив Ейдман.

Він уточнив, що заколот Євгена Пригожина та "вагнерівців" ледь не призвів до обвалення режиму. Однак влада диктатора висить на волосині, та будь-який інший конфлікт у кремлівській верхівці цілком може бути для неї кінцем.

Раніше Діалог.UA повідомляв, що у Чечні кинули до в'язниці матір ворогів Кадирова.

Ми також писали, що Кремль побоюється бунту "кадирівців".

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може відрізнятися від авторської.


ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!

Автор: Игорь Эйдман

Останні новини