18 травня 2023, 10:36

"Будь-який інший, крім Путіна, не буде настільки покірним", – Піонтковський чітко озвучив головні інтереси Китаю

Китай зацікавлений повернути територію, анексовану Російською імперією у середині XIX століття, а також економічно поглинути весь Сибір.

"Будь-який інший, крім Путіна, не буде настільки покірним", – Піонтковський чітко озвучив головні інтереси Китаю

Китай хоче бути великою державою та демонструвати свою велич. Крім того, у нього є своя стратегічна мета щодо Росії. Сі Цзіньпін планує адміністративно повернути територію, анексовану Російською імперією у середині XIX століття, у китайську гавань, а також економічно поглинути весь Сибір. Але для цього йому потрібен ослаблений Путін.

Таку думку висловив російський опозиційний політолог і публіцист Андрій Піонтковський в інтерв'ю Наталії Влащенко, яке можна подивитися на YouTube-каналі "Власть&Влащенко".

За словами експерта, Путін - це найкраща кандидатура для Сі Цзіньпіна, тому що він іде йому назустріч. Будь-який інший кандидат, чи то лівий, чи то правий, чи то націоналіст, не буде настільки покірним кроликом, який іде у пащу цьому удаву.

"Але для здійснення мети Китаю потрібен ослаблений Путін, який повністю від нього залежний", - додав Піонтковський.

Також політолог нагадав про знамениту мапу, яку опублікувало Міністерство природних ресурсів Китаю напередодні візиту Сі Цзіньпіна до Москви, де вся територія від Байкалу до Владивостока була позначена китайськими назвами.

"Яка істерика виникла у Москві, коли поляки замість назви Калінінград почали використовувати топонім Królewiec (Крулевец). Одне містечко якесь. А ось коли Китай пів-Сибіру позначив китайськими назвами, мовчали, жодного коментаря. Де була наша Марія Володимирівна Захарова, темпераментна жінка?" - з насмішкою висловився Піонтковський.

Раніше Андрій Піонтковський вказав на неприємну для Путіна подію, яка незабаром може статися.

Також Андрій Піонтковський пояснив, чому росіяни поникли духом буквально за один тиждень.

Ще трохи раніше Андрій Піонтковський назвав ім'я єдиної людини з РФ, яка може усунути Путіна, та це не Патрушев.

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може відрізнятися від авторської.


ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!

Автор: Андрей Пионтковский

Останні новини