16 травня 2023, 09:47

"Ракети "Кинджал" для РФ настільки цінні, що їх просто так не використовують", – Коваленко про атаку на Київ

Українська система ППО зуміла знищити 6 із 6 гіперзвукових ракет "Кинджал", про це і не тільки поділився Коваленко у соцмережі.

"Ракети "Кинджал" для РФ настільки цінні, що їх просто так не використовують", – Коваленко про атаку на Київ

У ніч на 16 травня ворог знову обстріляв Україну як ракетами, так і дронами-камікадзе. У ЗС ЗСУ повідомили, що загалом силами ППО було збито 9 ракет типу "Калібр", 6 гіперзвукових ракет типу "Кинджал", три балістичні ракети та 6 дронів-камікадзе.

Військовий експерт Олександр Коваленко на своїй сторінці у Telegram-каналі вирішив докладніше зупинитися на ракетах "Кинджал".

З його слів, ворог загалом випустив цієї ночі по столиці України 6 ракет "Кинджал" (Х-47М2). Усі 6 цілей збили сили ППО. Коли у ЗС ЗСУ повідомили про збиття першої ракети "Кинджал", то у росЗМІ здійнявся галас і заяви, що все це фейки та неправда.

Пропагандисти в один голос заявляли, що гіперзвукову ракету неможливо збити. Після того як у Мережі з'явилися кадри знищеної ракети, Z-канали почали стверджувати, що на відео авіаційна бомба "БЕТАБ-500ШП".


Насправді у РФ давно використовують цей тип авіабомб як концепцію. Вони за основу "Кинджала" взяли бойову частину БЕТАБ-500ШП, але при цьому все інше закрили обтічником.

Ще через якийсь час пропагандисти стверджували, що, мовляв, українській ППО просто пощастило опинитися у потрібному місці у потрібний час.

Однак уже 6 із 6 - це не просто випадковість або везіння. Коваленко підкреслив, що ракети "Кинджал" дуже дорогі та їх у РФ дуже мало. Просто так вони не стали б випускати по Києву відразу 6 одиниць.

Ба більше, Кремль завдав удару не тільки "Кинджалами", щоб відволікти від них систему ППО, було запущено "Калібри" та дрони-камікадзе.

Сьогоднішня ніч дала чергову порцію роздумів для Кремля. Як виявилося, "Кинджал" не така вже й гіперзвукова, як було заявлено у МО РФ.

Наприкінці військовий експерт закликає суворо карати тих, хто зливає у Мережу роботу системи ППО під час ракетного обстрілу.

Раніше, 10 травня, німецький телеканал Bild виклав у Мережу кадри зі збитою російською гіперзвуковою ракетою "Кинджал".

Нагадаємо, журналісти CNN не сумніваються, що за допомогою "Кинджала" Кремль збирався знищити американську систему Patriot.

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!

Автор: Александр Коваленко (Злой Одессит)

Останні новини