22 березня 2023, 18:19

Через місяць почнеться великий контрнаступ ЗСУ, ресурсів вистачить на стрімкий ривок – Світан

Потужний контрнаступ ЗСУ відбудеться у квітні, вважає військовий експерт Роман Світан.

Через місяць почнеться великий контрнаступ ЗСУ, ресурсів вистачить на стрімкий ривок – Світан

Сили оборони України почали підготовку до свого великого контрнаступу. Він відбудеться у квітні. З таким прогнозом виступив військовий експерт, полковник запасу ЗСУ Роман Свитан в ефірі ресурсу "Популярная политика" на YouTube.

За даними Свитана, підготовка триває на Південному фронті. ЗСУ створюють плацдарми для свого майбутнього наступу у Запорізькій і Херсонській областях.

"В останні кілька днів почалися певні наступальні дії українських військ за деякими напрямками. На Запорізькому напрямку біля Оріхового - Гуляйполя. Наші війська проводили розвідку боєм (...), покращили свої позиції якраз для виконання подальших наступальних дій. Було форсування Дніпра з лівого на правий берег у районі Херсону та Нової Каховки нашими оперативно-тактичними групами якраз для подальшого коригування вогню та створення плацдарму для потужного контрнаступу", - розповів Світан.

Сам контрнаступ розпочнеться повною мірою приблизно через місяць, вважає полковник ЗСУ. Чекати його раніше середини квітня не варто.

Основні події цієї війни, з його слів, відбуватимуться саме влітку.

"Рух буде виконуватися до осіннього бездоріжжя: до вересня - жовтня. Саме півроку виділено природою, щоб у нашій смузі вирішити питання щодо військового протистояння. Тієї техніки та боєприпасів, які нам передають, буде достатньо для виконання одного потужного контрнаступу зі звільненням щонайменше Криму, тобто виходу до Керчі", - повідомив Світан.

За його даними, питання звільнення Донбасу буде вирішуватися вже після того, як ЗСУ повернуть Крим.

Раніше Левін пояснив, чому у ЗСУ є тільки одна спроба на контрнаступ.

Ми також писали, що ЗСУ готують контрнаступ у несподіваному місці, вважає Піонтковський.

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може відрізнятися від авторської.

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!

Автор: Роман Свитан

Останні новини