19 березня 2023, 17:48

Ордер на арешт Путіна – вирок усьому Кремлю: ""Я солдат, я виконував наказ" не спрацює"

З 17 березня президент РФ Володимир Путін був офіційно названий обвинуваченим у справі про депортацію українських дітей – МКС видав ордер на його арешт.

Ордер на арешт Путіна – вирок усьому Кремлю: ""Я солдат, я виконував наказ" не спрацює"

Справу проти Володимира Путіна та російського дитячого омбудсмена було відкрито за конкретним епізодом. Російський блогер Анатолій Несміян припускає, що навіть смерть нинішніх підозрюваних не змінить того факту, що список нових фігурантів щодо військових злочинів в Україні постійно розширюватимуть.

"Більш явного натяку керівній вертикалі Кремля й уявити собі не можна, оскільки присутність у списку обвинувачених людини навіть не другого, а третього ешелону точно означає, що спроба піти у відмову "я солдат, я виконував наказ" не спрацює", - попередив блогер.

Окрім цього, з 17 березня контакти лідерів західних країн із Кремлем будуть неможливими, незважаючи на значущість приводу, отже Путіну більше не зателефонують ані Макрон, ані Шольц. Можливо, лише Байден вирішить зв'язатися з президентом РФ, але й то не напряму, а через посередника.

Проблема іноземних візитів Путіна теж не обмежується ризиком його арешту. Зрозуміло, що навіть якщо він погодиться приїхати, сторона, що приймає, або гості заходу можуть демонстративно відмовитися чи навіть пред'явити ультиматум: або він, або ми.

"Ці три моменти виглядають цілком зримими наслідками зі, здавалося б, не дуже значної події, яку у Росії не визнають. Каддафі, до речі, теж не визнав ордер і навіть не поїхав до Гааги. Вирок йому винесли безпосередньо вдома", - резюмував Мюрид.

Як повідомлялося раніше, Каддафі був жорстоко вбитий повстанцями на батьківщині всього через 4 місяці після того, як МКС виніс ордер на його арешт.

У Кремлі хизуються невизнанням рішення Міжнародного суду у Гаазі, хоча спроба показати байдужість у російської влади відверто провалилася. Кожен хоч якось наближений до влади чиновник намагається переконати, що Гаага РФ байдужа, створюючи абсолютно протилежне враження.

Найчеснішими виявилися Z-пропагандисти, які напророкували розгром армії РФ в Україні та переворот у самій Росії після рішення МКС.

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!

Автор: Эль Мюрид

Останні новини