15 березня 2023, 14:52

"Росія перетворюється на Африку", – Несміян розповів, що зробили з РФ санкції за Україну

Тепер Росія конкуруватиме з Африкою за звання кладовища літаків, поступово перетворюючись на африканську за статусом країну, зазначає Несміян.

"Росія перетворюється на Африку", – Несміян розповів, що зробили з РФ санкції за Україну

На тлі санкцій Заходу в авіаційній галузі Росія стрімко перетворюється на Африку та тепер конкуруватиме з "чорним конкурентом" за звання кладовища літаків. Про це пише відомий російський економічний аналітик і блогер Анатолій Несміян, коментуючи заяву міністра транспорту РФ, за словами якого, Москва буде підтримувати льотну придатність наявних у РФ літаків, розбираючи на запчастини старіші моделі.

"Це називається "африканізація". Тепер Росія конкуруватиме з Африкою за звання кладовища літаків", - підкреслив експерт.

За його словами, раніше система міжнародної авіації працювала налагодженим чином: літак, відлітавши належне на розвиненому ринку, передавався у статусі б/в на ринок, що розвивається, - Росію у тому числі.

"Десь скрипіло, іноді щось відвалювалося, але загалом майже без фатальних проблем. І вже, відходивши своє на ринку, що розвивається, літак ішов у свою останню путь до Африки, де частенько помирав героїчною смертю разом із пасажирами. Тепер Африкою стаємо вже ми. І навіть названо термін - 10 років, хоча, найімовірніше, раніше. Маркером, мабуть, буде зростання льотних пригод. Коли їхня кількість перевищить "норму" до 24 лютого минулого року десь раза у 2-2,5, ось тоді й здрастуй, Африка!" - підкреслює Несміян.

Раніше повідомлялося, що після повномасштабного вторгнення армії РФ в Україну у Росію через санкції перестали постачати літаки, запчастини, відключили зарубіжну техпідтримку та програмне забезпечення.

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!

Автор: Эль Мюрид

Останні новини