6 березня 2023, 07:32

Портников назвав умови, за яких Китай отримає шанс повернути Сибір: "Таке може статися"

Як Китай, який не ризикує відкрито воювати з РФ, може повернути собі Далекий Схід, розповів журналіст Віталій Портников.

Портников назвав умови, за яких Китай отримає шанс повернути Сибір: "Таке може статися"

Останнім часом дедалі частіше ведуться суперечки з приводу того, що Китай може спробувати захопити Далекий Схід. З цього приводу Віталій Портников вважає, що напасти на ядерну державу лідер КНР не наважиться. Інша річ, що у певний момент можуть скластися відповідні умови для повернення споконвічно китайських територій, які зараз вважаються частиною РФ.

Інтерв'ю Віталія Портникова для телеканалу "Прямий" можна подивитися на YouTube.

Відомий журналіст пояснив, чому влада Китайської Народної Республіки не вестиме відкритої війни з Росією: "З політичного погляду Китай не вестиме, тому що немає жодного сенсу воювати з Росією, з ядерною країною, яка має ядерну тріаду та яка може знищити Китай швидше, ніж Китай захопить Сибір".

Також Віталій Портников наголосив на важливому моменті: "Якщо у Росії не буде якогось керівництва, якщо буде розпад Росії, якщо з'явиться якась незалежна республіка у Сибіру (якщо з'явиться), то Китай може думати про встановлення якогось свого суверенітету над цією своєю територією. Таке може статися, звичайно ж, але поки що Росія володіє колишньою територією Китайської імперії (Тувинською республікою, де народився Сергій Шойгу). Це була Китайська імперія, але поки що не Китай володіє Росією, а Росія володіє Китаєм".


Раніше Портников попередив росіян, що станеться "великий вибух у Москві".

Також Портников озвучив найгірший для українців сценарій війни.

Нагадаємо, Портников назвав єдиний офіційний спосіб покарати Путіна.

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!!!


Автор: Виталий Портников

Останні новини