21 лютого 2023, 18:49

"У мене є підозра, що американці знають щось, чого ми не знаємо", – Піонтковський

Захід останнім часом посилив риторику щодо Росії, зазначив Андрій Піонтковський.

"У мене є підозра, що американці знають щось, чого ми не знаємо", – Піонтковський

На останній зустрічі "Рамштайн" стала очевидною нова позиція Заходу щодо Росії. Лідери західного світу змінили риторику на більш жорстку. Так, міністр оборони Сполучених Штатів Ллойд Остін різко розкритикував окупаційну армію РФ.

Увагу на це звернув російський політолог Андрій Піонтковський в інтерв'ю українському медіаменеджеру Дмитру Гордону на YouTube.

"Остін заявив у Брюсселі на другий день "Рамштайна", що сотні тисяч російських "мобіків" погано екіпіровані, озброєні та підготовлені. Фактично він назвав набродом свою "другу армію світу". Чому так змінилася їхня тональність? Що вони знають такого, що ми не знаємо? Звичайно, на них справила велике враження ця божевільна танкова атака (імовірно, йдеться про провал російського штурму під Вугледаром - ред.). Але у мене є серйозна підозра, що вони ще щось знають... щось таке невідоме нам, що дало їм змогу різко змінити тональність", - розповів Піонтковський.

Загалом зміна риторики помітна у трьох темах, зазначив політолог. Це стан російської армії загалом, перспективи російського наступу й українського контрнаступу. Останній очікується вже за місяць.

"Березень - квітень - це бездоріжжя, для обох сторін ускладнені активні мобільні наступальні дії, отже наступу ЗСУ слід чекати на початку травня, тим більше, за всіма розрахунками, набір озброєнь буде у повному масштабі до травня. У травні слід очікувати наступу українських військ", - підкреслив Піонтковський.

Раніше Діалог.UA повідомляв, що Піонтковський розповів про великий страх Путіна.

Ми також писали, що Коваленко озвучив терміни закінчення війни в Україні.

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може відрізнятися від авторської.


ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!

Автор: Андрей Пионтковский

Останні новини