15 лютого 2023, 21:23

Березовець розповів, який "виклик" готовий кинути Байден Путіну: "І звернеться особисто до тебе"

Тарас Березовець розповів, яке символічне значення матиме приїзд президента США Байдена до Польщі найближчим часом.

Березовець розповів, який "виклик" готовий кинути Байден Путіну: "І звернеться особисто до тебе"

У Росії анонсували виступ Путіна перед Федеральними зборами на 21 лютого. Як українські, так і західні експерти припускають, про що може повідомити цього дня глава Кремля, якщо жодних помітних успіхів у війні з Україною досі не досягнуто. Приблизно у цих же числах, з 20 по 22 лютого, з робочим візитом планує відвідати Польщу Джозеф Байден. Тарас Березовець вважає, що це не збіг - просто президент США у свій такий спосіб кине виклик Путіну.

Думку Тараса Березовця з приводу приїзду Байдена до Польщі, озвучену у діалозі з Марком Фейгіним, можна дізнатися з відео на каналі YouTube.

Український політолог висловив своє розуміння, чому поїздка Байдена до Польщі призначена приблизно на той період, коли Путін озвучуватиме своє послання Федеральним зборам: "Байден робитиме свої заяви. Путін, зі свого боку, говоритиме, а йому буде тут же Байден вторити. Оскільки, я так розумію, Байден буде майже в один час із Путіним перебувати або, можливо, трохи пізніше, він напевно буде йому відповідати. Якщо це відбудеться після виступу Путіна, матиме змогу відкоригувати якісь речі та відреагувати на те, що скаже Путін".

Тарас Березовець пояснив, чому він вважає візит президента США до Польщі викликом, кинутим Путіну: "Він приїжджає максимально близько. Це такий виклик по суті: іду на ви. Ти тут, а я можу дозволити собі приїхати максимально близько до кордону та звернутися, зокрема, особисто до тебе. Ти ж не приїдеш, там, у Калінінград умовно або не приїдеш, там, у Білорусь куди-небудь, у який-небудь Брест, хоча міг би, якщо ти такий рішучий і хочеш грати у ці ігри".

Раніше Березовець розсекретив, до чого росіян "примушує власне командування".

Також Березовець заінтригував припущенням щодо важкої техніки від Заходу.

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!

Автор: Тарас Березовец

Останні новини