12 лютого 2023, 19:36

Клімкін: Росія програє війну в Україні та гру в усіх невизнаних регіонах

Росія спробує підняти ставки щодо Молдови, але у підсумку програє цю гру, упевнений колишній глава МЗС України Клімкін.

Клімкін: Росія програє війну в Україні та гру в усіх невизнаних регіонах

Російська Федерація зазнає фундаментальних втрат: вона програє війну в Україні та свою гру в усіх невизнаних регіонах, зокрема у Придністров'ї, звідки росіяни будуть змушені піти.

Таку думку озвучив колишній міністр закордонних справ України Павло Клімкін у коментарі "24 каналу", оцінюючи поточну ситуацію у Молдові, де, на його думку, Москва спробує підняти ставки.

Дипломат переконаний: ризики для Кишинева існують, на сьогоднішній день Росія контролює не тільки Придністров'я, а й деяких молдовських олігархів і представників кримінального світу. Крім того, Кремль намагається контролювати Молдову через постачання газу. Така схема працювала і в Україні у 90-роки, зазначив ексміністр.

Співрозмовник звернув увагу, що всі підтримувані Росією партії у Молдові насправді є напівкримінальними утвореннями.

Якби не війна в Україні, Москва б уже давно спробувала "перезавантажити" Молдову, тож нині РФ зазнає фундаментальних невдач: програє війну в Україні та свою гру у невизнаних регіонах.

За словами Клімкіна, у підсумку це все закінчиться тим, що у Молдові більше не буде російського анклаву. Події, що відбуваються сьогодні, дозволять Кишиневу позбутися конфлікту у Придністров'ї. Україна разом із Євросоюзом і Молдовою має бути залучена до цього процесу, адже це і питання української безпеки теж.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський повідомив цього тижня про перехоплення українською розвідкою російського плану із захоплення влади у Молдові. Глава держави поінформував молдовського лідера Майю Санду про отриману інформацію.

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!

Автор: Павел Климкин

Останні новини