31 січня 2023, 11:15

"Де ви були, коли ми воювали за Ічкерію?" – Кадиров записав несподіване звернення до Заходу

Заява з Польщі про те, що "Чечня заслуговує на незалежність", була вельми дивно зустрінута Рамзаном Кадировим.

"Де ви були, коли ми воювали за Ічкерію?" – Кадиров записав несподіване звернення до Заходу

Глава Чечні раптово виступив із несподіваним зверненням до країн Заходу. Він дорікнув їм у тому, що вони не допомагали чеченцям завоювати незалежність від Росії та не підтримали незалежну Ічкерію Дудаєва.

Приводом для нового "спічу" Кадирова у відеоформаті стала нещодавня заява прем'єр-міністра Польщі. Матеуш Моравецький вважає правильною ідею звільнення народів, які заселяють нинішню Російську Федерацію, й утворення ними незалежних держав. Насамперед він виділив Чечню, яка довго боролася за свою свободу.

Реакція "полководця Путіна" не змусила себе довго чекати.

"Де ви були, коли ми воювали за Ічкерію, відстоювали інтерес незалежності? Чому європейські держави й Україна не підтримали нас?" - заявив він.

Кадиров відверто зізнався, що хотів би бачити Чечню незалежною, однак послався на неможливість цього з економічних причин, оскільки у разі незалежності Чечня просто втратить величезні дотації від Росії, а самостійно "не потягне" витрати.

"Хоч би як ми і хотіли окрему державу, ми ніяк не можемо існувати, тому що півтора мільйона населення треба годувати, одягати, взувати", - поскаржився Кадиров.

"Фактично один зі стовпів путінського режиму відкрито заявив, що ніяка Росія йому не потрібна, та єдине, що тримає Чечню у складі РФ, це данина, яку вся інша Росія платить чеченцям", - прокоментував слова глави Чечні український журналіст Денис Казанський на Тelegram-каналі.

Нагадаємо, Моравецький заявив: "Чечня заслуговує на незалежність". Прем'єр Польщі сподівається на свободу від РФ цієї та інших республік, які тримає у своєму складі країна-агресор.

Раніше російський опозиціонер Гаррі Каспаров розповів, куди зник і до чого готується Кадиров. На його думку, "Росія приречена".

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може відрізнятися від авторської.


ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!!!

Автор: Денис Казанский

Останні новини