30 січня 2023, 21:30

Шейтельман повідомив, між якими країнами може початися "відкрита війна": "Щось безпрецедентне"

Політтехнолог Михайло Шейтельман назвав дві країни, які давно перебувають у конфлікті, що тліє, але він може призвести до війни.

Багато хто ламає голову над тим, хто завдав удару по заводу боєприпасів в Ірані. Головна версія, з якою згоден Михайло Шейтельман, що організатором "хлопка" в Ірані є Ізраїль, а українцям просто "пощастило". Український письменник припустив, що якщо Іран зможе довести причетність Ізраїлю до того, що сталося, то з тліючої фази війна між цими двома країнами перейде в активну.

Інтерв'ю Михайла Шейтельмана для "Фабрики новин" можна подивитися на каналі YouTube.

Політтехнолог пояснив, що у яккості помсти за теракт в Ізраїлі міг пролунати вибух в Ірані: "Ізраїль знає, хто скоїв теракт, це точно. Там є конкретна людина, ім'я, та Ізраїль знав, на кого ця людина працює. Якщо в Ізраїлі вирішили, що це Іран, то могли завдати такого удару у відповідь. Ситуативно це допомагає нам".

Наташа Влащенко запитала у свого гостя, які можуть бути наслідки удару по Ірану, якщо виявиться, що він був нанесений Ізраїлем.

У відповідь на це Михайло Шейтельман сказав: "Якщо з'ясується, що це Ізраїль, а може, і не з'ясується, ніхто не опублікує про це новини, але в Ірані точно знатимуть, хто завдав удару. Якщо це буде Ізраїль, то це буде щось безпрецедентне, тому що я не пам'ятаю таких ударів Ізраїлю по території Ірану. Це значний удар і безумовний привід для війни, хоча стан війни офіційно існує між Ізраїлем та Іраном. У гарячу стадію ця війна не переходить, це все проксі-війна, ось як була у нас проксі-війна з Росією. Ось тут загрожує перетіканням проксі-війни у відкриту війну".

Раніше Шейтельман назвав умову, за якої РФ зазнає поразки "просто відразу".

Також Шейтельман розповів, хто "міг повалити Путіна давно".

Нагадаємо, Шейтельман пояснив, від чого Путін намагається захистити Москву.

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!!

Останні новини