11 січня 2023, 22:25

"Відтіснення Пригожина", – в ОП пояснили заміну Суровикіна Герасимовим

В Офісі президента вважають, що "класичний генералітет" у РФ починає брати реванш.

"Відтіснення Пригожина", – в ОП пояснили заміну Суровикіна Герасимовим

Кадрові перестановки в армії РФ, а саме зміна командувача російського угруповання військ в Україні, свідчить про реванш "класичного генералітету" та "відтіснення" куратора ПВК "Вагнер" Євгена Пригожина та представників ФСБ.

Таку думку озвучив радник керівника ОПУ Михайло Подоляк в ефірі національного телемарафону.

Співрозмовник зазначив, що колишній командувач російськими військами в Україні генерал Сергій Суровікін був тісно пов'язаний з "ультрарадикальним угрупуванням" в оточенні президента РФ Володимира Путіна, яке претендує на чільну роль у Кремлі. До цієї групи, зокрема, належить глава Чечні Рамзан Кадиров. Вона прагнула ввести в оточення Путіна своїх людей, щоб керувати країною в умовах, коли чинний російський президент втрачає вплив. Але глава Кремля розуміє задум згаданого угруповання.

За словами Подоляка, новоспечений командувач російськими військами в Україні Валерій Герасимов, який обіймає одночасно посаду начальника Генштабу ЗС РФ, є автором концепції "гібридної війни", водночас є сумніви, що він розуміється на стандартній війні.

Коментуючи бої за Соледар, Подоляк заявив, що Пригожин хоче довести "вміння оперативно тактично воювати, щоб створити собі майданчик для атак вершин російської влади".

Нагадаємо, 11 січня у Міноборони РФ заявили про призначення Герасимова командувачем російського угруповання військ в Україні. Він змінив Суровікіна, який був поставлений на цю посаду у жовтні. Тепер Суровікін став одним із трьох заступників Герасимова.

Експерт Foreign Policy Research Institute Роб Лі вважає, що здійсненими перестановками Кремль прагне знизити роль і вплив Пригожина.

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!

Останні новини