10 січня 2023, 16:05

План Залужного став прояснюватися: Україна готує ударний кулак, який Росії не стримати

Командування ЗС РФ не може зрозуміти, на якій саме ділянці Україна здійснить свій великий контрнаступ, вважає Дмитро Чернишевський.

План Залужного став прояснюватися: Україна готує ударний кулак, який Росії не стримати

Новина про швидке постачання Україні бронетехніки НАТО прояснила плани Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного. Київ готує ударний кулак для розгрому окупанта.

Про це розповів російський історик, політик, політемігрант Дмитро Чернишевський у своєму відеоблозі в YouTube.

Він звернув увагу на те, що Залужний дотримується обережної та продуманої лінії у війні з Росією. Він не дозволяє успіхам засліпити себе, не кидається стрімголов. Наприклад, після трьох великих битв під Ізюмом, Лиманом і Херсоном він завжди давав наказ зупинятися та закріплювати успіх.

"Залужний показав себе як командир обережний і проникливий, який вміє нав'язувати ворогові свою волю, вміє вигравати битви... Що ще важливіше, він не заривається, вміє стратегічно прораховувати перемогу", - розповів Чернишевський.

Нині, зазначив історик, на фронті утворилася така собі оперативна пауза. Наступати масштабно не намагаються ні українці, ні росіяни. ЗС РФ зараз займаються облаштуванням ліній оборони одразу на трьох ділянках: у напрямку Мелітополя, біля Кремінної, а також в анексованому Криму.

"Про що це говорить? Увага російського командування метушиться, вони чекають, де вдарить українська армія. Вони знають, що 8 українських бригад вивільнилися під Херсоном і очікують удару. А Україна цього удару не завдає... Російське командування не може вгадати, де вдарять ЗСУ... Воно розосереджує увагу та сили... Оперативна пауза дуже характерна. Російське командування боїться наступати, не може наступати, вважає за краще спочатку зустріти удар українців, але не розуміє, де його буде завдано", - розповів російський політик.

Він вважає, що командир окупаційної армії РФ Сергій Суровікін насправді не готує великого контрнаступу.

"Видно, що готується до оборони... Як у 43-му стати у примусову оборону під Курськом, зустріти удар і перейти у контрнаступ", - розповів Чернишевський.

ЗСУ ж, з його слів, чекають поставок тієї самої НАТОвської бронетехніки. І це страшний сон для агресора.

"Україна, відтягуючи наступ, (...) виграє час для того, щоб приїхали поставки західні: бронетехніка, снаряди. Україна накопичує ресурси. І загроза цього кулака, який із кожним днем стає дедалі потужнішим, нависає над російськими позиціями. А що з російського боку? Звідти їдуть на фронт уже Т-34. Що здавалося неможливим ще півроку тому, над чим сміялися... Докотилися! Російська армія слабшає, а українська посилюється... Головнокомандувач ЗСУ методично готується, збільшуючи свою перевагу до нанесення вирішального удару. Наступна битва буде вирішальною, після неї результат війни буде реально вирішено... Буде зламано хребет фашистської агресії, й Україна піде до звільнення своєї землі. Це ми зараз і бачимо", - підкреслив російський історик.

Він вважає перемогу України у цій війні неминучою.

"До кінця літа перевага України буде настільки великою, що вони увійдуть до Криму. І тоді війна реально може закінчитися", - констатував Чернишевський.

Раніше Піонтковський пояснив, якою буде "фінальна наступальна операція" ЗСУ.

Ми також писали, що Жданов назвав напрямки, де очікується наступ окупантів.

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може відрізнятися від авторської.

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!

Автор: Сеть

Останні новини