7 січня 2023, 14:50

Нової хвилі мобілізації у РФ не уникнути: у Путіна залишився тільки один "козир"

Деградована Росія сьогодні може вести тільки застарілий тип війни, закидаючи супротивника тілами своїх громадян.

Нової хвилі мобілізації у РФ не уникнути: у Путіна залишився тільки один "козир"

Імовірність початку у РФ нової хвилі мобілізації вкрай висока. І те, що Кремль наполегливо спростовує таку можливість, є тому зайвим підтвердженням.

Про це у своєму блозі у Telegram пише російський військовий і політичний оглядач Анатолій Несміян, відомий також під псевдонімом Ель Мюрид.

Перша мобілізація, оголошена Кремлем, показала помилковість тактики закидання ворога "м'ясом" у сучасних війнах. Переламати ситуацію на фронті 300 тисяч новобранців РФ не допомогли. Однак Кремль зупинятися, схоже, не збирається, Причина банальна: ніяких інших ходів у російського керівництва просто не залишилося.

"Країна з економікою, що деградує, не може мати сучасну армію", - підкреслив Мюрид.

Промисловість Росії майже знищена, а енергосектор завдяки "великому геополітику" Путіну стрімко в'яне. Як підсумок зарплати у Росії встановилися на африканському рівні. Виробляти сучасне озброєння у промислових масштабах країна не в змозі. Рівень корупції зашкалює.

"Поставивши завдання розгрому українських Збройних сил, які підживлюються сукупною допомогою близько п'ятдесяти країн, що мають на всіх близько 40-45 відсотків світового ВВП, ніяких інших способів ведення боротьби, крім доісторичного людського навалу, у Кремля просто немає", - розповів російський блогер.

Посилаючись на китайського мислителя Сунь-цзи, він зазначив, що "війна не любить тривалості". Для Росії сьогодні вигідніша швидка поразка, ніж повільна перемога, якої навіть не передбачається.

"Затягнутий конфлікт зрештою доб'є агресора", - запевнив Мюрид.

Російське керівництво, на його думку, позбавлене розумових здібностей, щоб це усвідомити. Це означає, що нових хвиль мобілізації не уникнути, незважаючи на те що Кремлю вони не допоможуть.

Нагадаємо, за даними української розвідки, РФ готується призвати 500 тисяч чоловіків.

Ми також писали, що окупант РФ з передової закликав друга "зіскакувати" з мобілізації.

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може відрізнятися від авторської.


ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!

Автор: Эль Мюрид

Останні новини