11 жовтня 2022, 09:56

"Пан або пропав", – Яковіна описав дії Путіна, які той здійснить до 15 листопада

Іван Яковіна озвучив пропозицію, яку Росія найближчим часом зробить Україні, а також роз'яснив, що може статися у разі відмови з нашого боку.

"Пан або пропав", – Яковіна описав дії Путіна, які той здійснить до 15 листопада

Український журналіст і військовий оглядач Іван Яковіна вважає, що незабаром Путін запропонує Україні простий план перемир'я: нинішня лінія фронту має стати лінією кордону між Росією та Україною. "Це перемир'я, як між Північною та Південною Кореєю. Усі вже звикли до того, що це не мир, а перемир'я. Росію влаштовує такий самий варіант, і пропозиція про це буде пряником. Батогом виступатимуть щоденні удари по українській критичній інфраструктурі – всьому тому, що забезпечує життєдіяльність мирного населення, можливо, навіть по продовольчих сховищах, щоб викликати холод і голод",сказав аналітик під час інтерв'ю Дмитру Гордону, яке можна подивитися на YouTube-каналі "В гостях у Гордона".

Також Яковина пояснив, що якщо Україна і після обстрілу критичної інфраструктури не зламається, тоді Путін піде на крайні заходи. "У своїй нещодавній заяві він говорив, що американці створили прецедент примусу Японії до миру під час Другої світової війни. Путін зробить так само", – зазначив журналіст.

Кремль завдасть ядерного удару по якомусь українському місту та ще раз запропонує перемир'я. Якщо Україна відмовиться, то за тиждень завдасть такого ж ядерного удару по ще одному місту та знову запропонує мир. Якщо знову ні, то втретє завдасть ядерного удару. І так далі. "І так доти, доки Україна не погодиться на перемир'я. Я думаю, вони поставлять якийсь такий ультиматум, бо для Путіна зараз ситуація "пан або пропав". Я припускаю, що 15 листопада у нього настає дедлайн у всіх сенсах цього слова. Далі він живим не протягне. Це для нього питання фізичного виживання", - пояснив Яковіна.

Після цього Дмитро Гордон запитав співрозмовника: "Ви згодні зі мною, що у повітрі пахне кінцем війни, причому переможним для України? Мені взагалі здається, що місяць-два і все - закінчимо".

"Я вже багато разів говорив про це. Я з Вами погоджуся - думаю, що до Нового року все закінчиться, - відповів Іван Яковіна. - Я не знаю, як закінчиться, тому що, на жаль, не можу зараз повністю виключити варіант із глобальною ядерною війною. Мені здається, це також цілком ймовірний сценарій. Я не можу гарантувати, що Україна переможе. Знаю точно, що Росія не переможе, тому що їй не дозволять це зробити, але як саме закінчиться війна, я не знаю".

Раніше Іван Яковіна розповів про безвихідь окупантів на одному з напрямків.

Також Іван Яковіна описав жалюгідне становище окупантів на Херсонщині: "Фронт розпадається на шматки".

Ще трохи раніше Іван Яковіна назвав дату, до якої Росія спробує "завершити війну своєю перемогою".

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!

Автор: Иван Яковина

Останні новини