30 вересня 2022, 09:51

Піонтковський розповів, чи зміниться ситуація на фронті з появою "гарматного м'яса"

Андрій Піонтковський оцінив рівень впливу новомобілізованих росіян на військову обстановку в Україні.

Піонтковський розповів, чи зміниться ситуація на фронті з появою "гарматного м'яса"

Російський опозиціонер, політолог, математик і журналіст, який мешкає у Вашингтоні, дав інтерв'ю Наталці Влащенко, в якому прокоментував нещодавні слова заступника голови Генштабу. Нагадаємо, останній заявив, що відразу ж після 30 вересня, коли у Кремлі підпишуть документи про приєднання окупованих українських територій до Росії, на фронті піде ескалація: завдаватимуться удари по критичній інфраструктурі та піде тиск гарматним м'ясом. "Невже це можливо так швидко?" - запитала у співрозмовника ведуча.

"Ситуація на фронті змінитися не може, - впевнено відповів Піонтковський. - Насамперед, "гарматного м'яса" у таких масштабах ще немає, хоча вже є вбиті та захоплені у полон. Це доводить те, що жодних навчань не буде - їх одразу відправлятимуть на фронт. І коли вони прийдуть, то нічого не змінять, спеціально для них і надіслали ще 18 "Хаймерсів"".

Однак потім експерт попередив, що удари по критичній інфраструктурі точно завдаватимуться, оскільки у Путіна нічого іншого не залишилося. Ядерний шантаж, за словами Піонтковського, не спрацював: Америка дала жорстку відповідь.

"І, до речі, я спостерігаю за їхніми пропагандистськими шоу. У понеділок і вівторок там була піднята така тема: "А ми й не збиралися ніколи цього робити. Путін ніколи й не загрожував ядерною зброєю. Це американці нам загрожують". Вони почали від'їжджати, тому залишився лише один інструмент. На фронті вони нічого не можуть зробити, тому продовжуватимуть удари такого типу, як по Кривому Рогу та Харкову, коли вдарили по гідротехнічній трубі та ТЕЦ", – пояснив політолог.

Нагадаємо, Андрій Піонтковський зазначив, що у бункері Путіна почалася паніка через відповідь США на ядерні погрози Кремля.

Також Андрій Піонтковський заявив, що у Росії все впаде набагато раніше, ніж припускає Путін: "Другої хвилі мобілізації не буде".

Раніше Андрій Піонтковський розповів, до чого призведе мобілізація мільйона росіян: "Безглузда акція".

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!

Автор: Андрей Пионтковский

Останні новини