23 вересня 2022, 18:38

Путін своїми руками прискорив свій кінець: у Кремлі роздрай

Мобілізація ще більше посилила нестабільність путінського режиму, вважає Юлія Латиніна.

Путін своїми руками прискорив свій кінець: у Кремлі роздрай

Мобілізація, оголошена днями диктатором РФ Володимиром Путіним, здатна змінити перебіг війни. Однак не у тому сенсі, в якому главі Росії хотілося б.

Таку думку висловила відома російська журналістка та письменник Юлія Латиніна в ефірі YouTube-каналу "Популярна політика".

За її словами, мобілізація лише прискорює кінець Путіна. Вона розірвала негласний договір, який існував між режимом і російським суспільством.

"Авторитарний режим відрізняється від тоталітарного тим, що тоталітарний вимагає участі громадян у політиці, а авторитарний, навпаки, потребує пасивності. І та диктатура, яку влаштував Путін, вона будувалась якраз на пасивності громадян: "Політика не моя справа, моя хата з краю, мене це не стосується". Ось коли політика зараз торкнулася громадян, яких Путін довго вчив у політиці не брати участь, це значною мірою злам", - розповіла російська журналістка.

Вона звернула увагу на те, як лихоманить путінський режим. Умовні "партія війни" та "партія миру" відкрито схльоснулися між собою. Путін втратив роль арбітра між вежами, він не в змозі їх "приструнити".

"Всередині Росії Собянін (мер Москви - ред.) зняв літеру Z і патріотичну символіку скрізь у Москві, її просто немає. Мішустін (прем'єр-міністр РФ - ред.) жодного разу не сказав нічого з приводу війни. Адміністрація президента тече даними про "референдуми", які негативні для Путіна. Кирієнко чи не особисто дає зрозуміти, що не хоче у це влазити. "Партія війни", а це Стрєлков, відкрито паплюжить Путіна... Цей роздрай, який панує у Кремлі, виплеснувся назовні після "харківського драпу"", - зазначила Латиніна.

Раніше Діалог.UA повідомляв, що Кадиров відмовився підкорятися Путіну – Чечня більше не дасть Кремлю солдатів.

Ми також писали, що мобілізація потрібна Путіну не для успіхів на полі бою.

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може відрізнятись від авторської.

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!!

Автор: Юлия Латынина

Останні новини