21 вересня 2022, 10:44

Часткова мобілізація у Росії: Злий Одесит розповів, чому план Путіна чекає гучний провал

Незабаром Путін зіткнеться з великими проблемами та саботажем призовників, а на російську армію чекають бунти та відмови від виконання наказів.

Часткова мобілізація у Росії: Злий Одесит розповів, чому план Путіна чекає гучний провал

Рішення Росії провести часткову мобілізацію ніяк не змінить ситуацію на фронті, лише додасть Москві з десяток нових проблем. Про це заявив військовий експерт, координатор групи "Інформаційний опір" Олександр Коваленко, який пише у Мережі під ніком Злий Одесіт.

На своїй сторінці у соціальній мережі Facebook він зазначив, що окупаційна армія РФ через 6 місяців після початку бойових дій перебуває у критичній ситуації через відсутність повноцінної компенсації втрат, які вона зазнає в Україні.

Спроби Москви вирішити питання проведенням прихованої мобілізації зеків і кримінальників зазнає краху. Питання так і не було вирішено, після чого було вирішено Путіним силою везти росіян на фронт без права відмовити. Однак такий підхід зіткнеться з великими проблемами, відмовими та саботажем призовників і не зможе переламати ситуацію. Тепер на російську армію чекають бунти та відмови від виконання наказів.

Коваленко підкреслив, що часткова мобілізація лише додасть російській армії проблем, оскільки навіть із значно меншою організаційною структурою (без мобілізації) Москва не впоралася.

"Так чи інакше, а це буде примусова форма мобілізації. А там, де примус, завжди знаходиться місце непокорі. Не відразу. Поступово. Але у стрічках новин російських ЗМІ з'являтимуться повідомлення про відмовників у рамках часткової мобілізації, відмовників, дезертирів і, що найголовніше, бунти - бунти на рівні підрозділу або навіть військової частини", - підкреслив він.

За словами експерта, сьогоднішнім розпорядженням глава Кремля не лише не вирішив жодної проблеми, а й створив передумови для десятка нових.

Нагадаємо, 21 вересня Путін все ж таки оголосив про часткову мобілізацію у РФ. Шойгу хоче закликати до ЗС РФ 300 тисяч військовослужбовців.

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!!

Автор: Александр Коваленко (Злой Одессит)

Останні новини