19 вересня 2022, 13:49

"Одна справа – загрожувати, а інша – щось робити", – Грабський про удари ЗСУ по військових об'єктах у РФ

ЗСУ мають повне право завдавати точкових ударів по території Росії, звідки ведеться обстріл України, вважає військовий експерт Сергій Грабський.

"Одна справа – загрожувати, а інша – щось робити", – Грабський про удари ЗСУ по військових об'єктах у РФ

Навіть якщо українські захисники повністю виб'ють ворога зі своєї землі, це ще не означає, що російська армія не обстрілюватиме Україну зі своєї території.

Таку думку озвучив військовий експерт Сергій Грабський у прямому ефірі телеканалу Freedom.

За його словами, ЗСУ мають повне право завдавати ударів по військовій інфраструктурі РФ з метою захисту свого цивільного населення від обстрілів з боку російської армії. У такому разі Україна не порушує норм міжнародного військового права. Кордон – це лише умовна лінія на землі, а противник має зрозуміти, що ті об'єкти, які несуть пряму загрозу мешканцям України, мають бути знищені ЗСУ.

Грабський наголосив, що такі удари мають бути точковими та не лише по території Бєлгородщини. На підтвердження своїх слів військовий експерт навів приклад снарядів Excalibur, призначених для знищення ворожих систем "С-300". І неважливо, де вони знаходяться: на території окупованої України або ж у брянському чи бєлгородському лісі.

Не варто забувати, що Україна вже завдавала ракетних ударів по Криму, який юридично вважає своєю територією.

За словами Грабського, РФ нічого не відповіла щодо обстрілу Криму, а отже мовчатиме, коли ЗСУ вдарять по військовій техніці десь в іншому регіоні РФ.

На сьогоднішній день у руках ЗСУ є військова техніка, здатна забезпечити країні 300-км буферну зону від свого кордону. А ось щодо території Каспійського моря, то експерт радить українській ППО навчитися не лише засікати ракети, а й збивати їх не одиницями, а всі.

Раніше ми повідомляли, що, на думку Грабського, у НАТО мають пригрозити Путіну введенням своїх військ на територію ЗАЕС, якщо російська армія її покине добровільно.

Нагадаємо, депутат Держдуми Гурульов пригрозив ядерним ударом не Україні, а Німеччині та Британії як "центру ухвалення всіх рішень".

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!!


Автор: Сеть

Останні новини