9 серпня 2022, 15:52

"У Путіна велика проблема після провалу битви за Донбас", – Самусь

Російський диктатор Володимир Путін не може заморозити війну з Україною, вважає Михайло Самусь.

"У Путіна велика проблема після провалу битви за Донбас", – Самусь

У Росії на сьогоднішній день набагато важче становище, ніж у 2014-2015 роках. Кремлю терміново потрібне перемир'я у війні, проте отримати його немає можливості.

Про це розповів військовий експерт Михайло Самусь в інтерв'ю YouTube-каналу "Ходорківський LIVE".

"У Путіна є проблема. Для того щоб отримати заморозку конфлікту, йому потрібна якась велика військова перемога... У 14-15 роках саме Іловайськ і Дебальцеве забезпечили йому те, що він зміг заморозити конфлікт на своїх умовах. Він тоді досяг військової переваги", - нагадав Самусь.

Сьогодні ж, наголосив він, ситуація зовсім інша. Перемогами на українських фронтах не пахне.

"Путину не вдається досягти яскравого стратегічного розгрому українських сил, який би дозволив посадити українське керівництво за стіл переговорів. Битва за Донбас мала стати таким проривом. Величезний котел, який малювався від Ізюмського до Запорізького напрямків, охоплення величезними "клешнями" мало стати стратегічним розгромом угруповання українських сил... Але цього не сталося", - наголосив військовий експерт.

Зараз, зазначив він, вже російське угруповання опинилося на краю розгрому. Генерали РФ змушені перекидати угруповання з одного напрямку на інший, щоб "гасити пожежі" та стримувати контрнаступ ЗСУ.

Раніше Діалог.UA повідомляв, що ЗСУ застосовують на фронті новий вид озброєння – відіграє не меншу роль у розгромі ЗС РФ, аніж HIMARS.

Ми також писали, що Путін через посланця благає Захід про мир: диктатор озвучив три умови припинення війни.

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може відрізнятись від авторської.

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!!

Автор: Михаил Самусь

Останні новини