1 серпня 2022, 16:27

"Російська армія з 19-го століття", – Несміян розповів, чому "Кинджали" не допоможуть Путіну у війні

Нова зброя суттєво не змінить російську армію, яка, як показали її дії в Україні, перебуває на рівні 19-го століття, заявив Несміян.

"Російська армія з 19-го століття", – Несміян розповів, чому "Кинджали" не допоможуть Путіну у війні

Глава РФ Путін, як і всі класичні обмежені диктатори, мріє про чудо-зброю, яка дасть йому у руки силу повелівати світом. Мріє так сильно, що переконує сам себе і сам у це вірить.

Про це у своєму телеграм-каналі пише відомий російський аналітик Анатолій Несміян, коментуючи виступ Путіна, який пролунав напередодні у Санкт-Петербурзі на святкуванні Дня ВМФ РФ.

"Учорашній нудний спіч Путіна на параді ВМФ пожвавився лише в одному місці: коли він заговорив про гіперзвукові "Циркони", які будуть скоро поставлені на бойове чергування. Улюблені іграшки - як тут не пожвавитися? Насправді ніяка зброя дивом не є. Відома приказка "порядок б'є клас" означає, що лише адекватна організація здатна забезпечувати перевагу у боротьбі. А оскільки боротьба завжди динамічна, то неможливо створити ідеальну організаційну структуру: вона завжди має оптимізуватися стосовно мінливої зовнішньої обстановки", - зазначив він.

За словами експерта, гіперзвукова зброя при всіх своїх перевагах має очевидний недолік: для того щоб точно лягти у ціль, боєголовка повинна мати механізм корекції траєкторії. Але нюанс у тому, що при русі на гіперзвуковій швидкості навколо боєголовки, що летить, створюється плазмове поле, що повністю блокує всі системи наведення на ціль, тому після розгінної частини траєкторії боєголовка повинна знизити швидкість, виявити ціль, скоригувати свій рух до неї, а значить є вразливою для всіх наявних сьогодні засобів протиракетної оборони. Противник має внести зміни до існуючих сьогодні протоколів реагування, щоб мати можливість протидіяти новій загрозі, але загалом це, швидше, технічне завдання.

Більше того, коментуючи перебіг бойових дій на території України, Несміян заявив, що російська армія знаходиться на рівні 19-го століття та жодні "Циркони" їй не допоможуть.

"І ще один нюанс. Як показує конфлікт з Україною, російська армія сьогодні - це така добра добротна армія приблизно 19-го століття з ходінням військ колонами на ворожі редути. Якщо дати Кутузову "Кинджал" або "Циркон", він, звичайно, скаже дякую... Але ходити колонами на ворога не перестане просто тому, що інакше воювати не вміє... Ще років десять путінський режим проіснує, і 19 століття для армії та країни загалом зміниться приблизно на століття шістнадцяте. Тоді доведеться згадувати вже досвід стрілецьких полків, іншого ця армія не потягне", - зазначив він.

Раніше нищівним ударом з HIMARS у Брилівці ЗСУ перетворили на попіл ешелон армії РФ із живою силою, технікою та снарядами.

Повідомлялося, що в Алчевську горить і вибухає склад БК. Окупанти скаржаться на американські HIMARS.

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!!

Автор: Эль Мюрид

Останні новини