1 серпня 2022, 13:31

Михайло Чаплига розповів, як внутрішньополітичні чвари у США впливають на перебіг війни в Україні

Михайло Чаплига зазначив, що передвиборча боротьба в Америці набирає обертів, проте на державну політику щодо України не впливає.

Михайло Чаплига розповів, як внутрішньополітичні чвари у США впливають на перебіг війни в Україні

Політичний експерт Михайло Чаплига дав інтерв'ю для YouTube-каналу "ТАК ЦЕ ТАК", у якому прокоментував посилення внутрішньополітичної боротьби у США та її вплив на перебіг російсько-української війни.

Ведучий зазначив, що республіканці почали активно готуватися до виборів до Конгресу, які пройдуть восени, і цілком імовірно, що вони візьмуть більшість. У зв'язку з цим журналіст поставив політологу актуальне питання: "Як далі складеться наша доля, адже в Україні йде війна, ми страждаємо економічно та політично, гинуть люди, діти? Очевидно, що ми залежимо і фінансово, і з військового боку від Заходу. Якщо не буде військової допомоги від США, то ми реально дуже ризикуємо".

На це запитання співрозмовник дав дуже обнадійливу відповідь. За словами Чаплиги, у цьому плані у нас все добре, тому що всі внутрішньополітичні тертки США приходять до нас лише опосередковано. "Потрібно відрізняти внутрішньопартійну передвиборчу боротьбу (коли Україну втягують у свої партійні інтереси) від державної політики. На державну політику, на щастя, це не впливає", - пояснив політичний експерт.

Під час бесіди Михайло Чаплига зазначив, що четвірка Залужний, Єрмак, Міллі та Салліван продовжують ефективно працювати. Також, як тільки відбулася пряма розмова між міністром оборони США Остіном та Головнокомандувачем ЗСУ Залужним, одразу пішло озброєння. Також після розмови Резнікова та глави Пентагону було прийнято рішення про прискорення поставок всього, про що просила Україна, зокрема це стосується "Хаймарсів".

"Значить це працює, незважаючи на всі ці внутрішньопартійні речі. Розумієш, у чому справа? Четвірка працює, зброя поставляється, претензій до нас немає, Європол відповз назад і сказав, що теж ніяких претензій немає", - заспокоїв аналітик.

Нагадаємо, Андрій Піонтковський розповів, які настрої щодо України панують у США: "Приймаються нові радикальні рішення".

Раніше ізраїльський дипломат пояснив, чому "Залізна баня" не вирішить проблему закриття неба в Україні.

Крім того, найімовірніший сценарій війни озвучив начальник департаменту патрульної поліції Євген Жуков.

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!

Автор: Сеть

Останні новини