1 серпня 2022, 12:21

"Нові радикальні рішення", – Піонтковський прокоментував політику Заходу щодо України

Андрій Піонтковський розповів про те, які настрої панують у Європі та США щодо російсько-української війни і як це позначається безпосередньо на фронті.

"Нові радикальні рішення", – Піонтковський прокоментував політику Заходу щодо України

Політолог Андрій Піонтковський заявив, що у країнах ЄС досі панують наративи щодо необхідності мирних переговорів між Росією та Україною. Це відбувається, навіть незважаючи на те, що київська влада ще 16 червня дала гідну відповідь Дразі, Макрону та Шольцю, які відвідали Київ якраз з метою схилити Зеленського до територіальних поступок РФ. Крім того, у США сьогодні також досить популярні подібні "мирні" настрої. Про це експерт розповів в інтерв'ю для YouTube-каналу "Гроші".

Як каже Піонтковський, в Америці дуже успішно просувається така теза: "Давайте ми допомагатимемо, але потроху, обережно, щоб, не дай Боже, не допустити ескалацію та не спровокувати Путіна".

"Але яка ескалація? – обурився політолог. – Путін веде війну в Україні на рівні "геноцид українського народу", а вони чекають на якусь ескалацію".

Але, на щастя, ця думка не домінує в адміністрації США, зазначив експерт. Блінкен та Остін ведуть дуже сильну проукраїнську лінію. "З кожним днем ухвалюються нові радикальні рішення, – зазначив Піонтковський. – І начальник штабу ВПС США говорив у Рамштайні про передачу Україні літаків. Ми знаємо, що українські льотчики вже готуються на цих літаках, але вони ще не передані".

За словами експерта, процес військової допомоги Україні гальмується якраз вищезгаданою партією Саллівана, так званою партією світу, яка закликає "не принижувати Путіна та дозволити йому зберегти обличчя".

Раніше Андрій Піонтковський назвав прізвища кремлівських політиків, небезпечніших за Путіна: "Завжди було дві людини".

Також Андрій Піонтковський розповів, як Росія намагається зірвати контрнаступ ЗСУ на Херсонщину.

Ще трохи раніше Андрій Піонтковський заявив, що Путін випустив джина, якого не в змозі контролювати: "Це може призвести до усунення від влади".

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!

Автор: Андрей Пионтковский

Останні новини