15 липня 2022, 11:42

Україна ще серйозно нічого не починала: у боях за Лисичанськ – Сєвєродонецьк резерви не використовувалися

Військове командування України береже свої війська, готуючись до великого контрнаступу.

Україна ще серйозно нічого не починала: у боях за Лисичанськ – Сєвєродонецьк резерви не використовувалися

Заяви російських військових і пропаганди про "перемелювання" української армії далекі від дійсності. Насправді ЗСУ бережуть свої сили для великого контрнаступу.

Про це в YouTube розповів російський історик і політик Дмитро Чернишевський.

Експерт РФ пророкує Росії важкий період у війні з Україною.

"Україна, по суті, ще не ввела у бій ті сили, які мобілізувала у лютому та готувала протягом 3 місяців у тилу, за винятком пари бригад. Те, що українська армія вела битву за Донбас тими силами та засобами, які були спочатку, не чіпаючи своїх резервів, означає, що ці резерви накопичуються, переозброюються західною зброєю та незабаром з'являться на полі бою. А з'явитися їм буде з чим. Західна зброя змінює досить серйозне співвідношення сил на фронті. Україна отримує HIMARS, (...) польські гаубиці Krab, модернізовані Т-72 з натовською "начинкою", що серйозно підвищило їхню бойову цінність. Все це серйозно збільшило можливості України в опорі російському наступу", - розповів російський історик.

Особливо він наголосив на ефективній роботі у російських тилах українських РСЗВ HIMARS, які громять великі бази та склади окупаційної армії РФ.

"Це вже переростає у стратегічну проблему для російських військ. Не важливо, скільки у тебе стволів артилерії на фронті, якщо їм нічим стріляти. Розгром складів уже позначається на здібності росіян наступати. Всі останні наступи були по тій самій тактиці: спочатку жахливий артилерійський обстріл, який у щебінь розносить українську оборону та міста, а потім просування на спустошену територію зі штурмом авіацією ще не пригнічених точок опору... Але якщо у вас немає снарядів, то чим ви будете цей наступ організовувати?" - пояснив Чернишевський.

Він упевнений, що у найближчому майбутньому ЗС РФ буде набагато важче воювати, оскільки ЗСУ продовжує насичуватися натовською артилерією та протиповітряними засобами.

Раніше Діалог.UA повідомляв, що у Путіна закінчилися сили наступати - армія РФ починає окопуватись.

Ми також писали, що у боях за Сєвєродонецьк - Лисичанськ втрати угруповання РФ перевищили 50%: не здатні навіть на оборону.

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може відрізнятись від авторської.

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!

Автор: Сеть

Останні новини