15 липня 2022, 11:11

У США пояснили причину затримки зі зброєю, а Жданов озвучив свою версію

Захід затягує постачання зброї Україні, оскільки не був готовий до затяжної війни.

У США пояснили причину затримки зі зброєю, а Жданов озвучив свою версію

Американський генерал у відставці Марк Арнольд упевнений, що країни НАТО не були готові до того, що війна затягнеться на довгі чотири місяці, саме тому вони затягли з постачанням озброєння для України. Головна причина – нездатність швидко наростити темпи виробництва нової зброї.

В інтерв'ю "РБК" ветеран війни в Іраку та Афганістані заявив, що Україні передали не так багато зброї, оскільки намагаються надати лише найкращі зразки. Їх у наявності не так багато, і необхідно наростити темпи виробництва.

Арнольд заявив, що все виробництво було орієнтоване на мирний час. Виробник не звик працювати за умов війни. До лютого Захід випускав зброю згідно з раніше обумовленими планами. Ніхто не уявляв, що почнеться справжнісінька війна та доведеться у терміновому порядку збільшувати темпи виробництва нової зброї.

За словами генерала, Заходу складно перебудувати свою роботу у рамках воєнного часу, саме тому він не так швидко ремонтує українську пошкоджену військову техніку, а також не поспішає випускати нову зброю. Захід працює вже за накатаною схемоюта не може перебудуватись.

Свою думку з цього приводу озвучив і військовий експерт Олег Жданов. За його словами, США не поспішають передавати нові зразки зброї, оскільки вірять у "палацовий переворот" у РФ.

У Вашингтоні не хочуть, щоб Росія розвалилася повністю й остаточно. Вони впевнені, що політична еліта скине Путіна. Після цього у США готові сісти за стіл переговорів із новою владою.

Простіше кажучи, Вашингтон чекає, що "ведмедю вирвуть нігті та зуби, але при цьому він зможе ще гарчати та бути страшним".

На сьогоднішній день в українській армії немає браку в особовому складі, є гострий брак зброї.

Раніше військовий експерт Жданов висловив упевненість, що, підірвавши два мости на Херсонщині, ЗСУ зможуть повністю паралізувати логістику ворога.

Нагадаємо, британська розвідка озвучила нові цілі РФ на Донбасі, а також розповіла про чергову спробу російської авіації знищити свою техніку на острові Зміїний.

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!!

Автор: Олег Жданов

Останні новини