4 липня 2022, 09:14

"Можливо, дав сигнал", – Іван Ступак оцінив ймовірність вторгнення білоруських військ в Україну

Аналітик Іван Ступак висловив свою думку щодо готовності Олександра Лукашенка вплутатися у війну проти України на боці РФ.

"Можливо, дав сигнал", – Іван Ступак оцінив ймовірність вторгнення білоруських військ в Україну

Військовий експерт українського інституту майбутнього Іван Ступак у проекті "Пояснює Панюта" зазначив, що найоптимальніший варіант для Олександра Лукашенка – це бути посередником між Україною та Росією, трохи допомогти Путіну, але водночас не вступати у війну, оскільки є висока ймовірність військового поразки останнього. Але якщо раніше білоруському президентові вдавалося ухилятись, то сьогодні тиск Кремля є особливо небезпечним.

"50 на 50 - багато експертів називають саме таку ймовірність входження Білорусі у війну на боці Росії. Як ви оцінюєте таку ймовірність саме сьогодні?" - запитав ведучий співрозмовника.

"Така ймовірність була ще у лютому, у березні вона взагалі становила 99,9%, але він (Лукашенко - ред.) якимось своїм внутрішнім тваринним почуттям утримався: або щось розумів, або знав", - відповів Ступак.

Потім він назвав один непрямий фактор, який підтверджує небажання Лукашенка вплутуватися у війну в Україні. Приблизно місяць тому на нараді з військовими білоруський диктатор сказав, що військова реформа на російський зразок, яку вони розпочали, не виправдала себе, а ось в українців вийшло добре. Всі ці мобільні війська, коли миттєво з'являються невеликими силами, стріляють, а потім тікають, виснажуючи ворога, це класно. І саме до цього, за словами Лукашенка, треба готуватись його військовим.

"Таким чином він визнав, що його армія не готова до війни і, можливо, дав сигнал Росії. Мовляв, ми б хотіли, але ми не маємо сил", - пояснив військовий експерт можливу логіку лідера Білорусі.

Раніше Іван Ступак розповів, як Україна може повернути Херсон: "Росіяни почнуть відступати".

Також Іван Ступак пояснив загальну ситуацію на фронті: "Намагаються нав'язати масштабний бій".

Ще трохи раніше Іван Ступак спрогнозував, коли російські олігархи будуть готові натиснути на Путіна.

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!

Автор: Сеть

Останні новини