28 червня 2022, 13:13

Засновник CIT назвав дві причини посилення ракетних ударів ЗС РФ по Україні: "І це не кінець"

Російська армія посилила ракетний терор України через постачання HIMARS ЗСУ, вважає Руслан Левієв.

Засновник CIT назвав дві причини посилення ракетних ударів ЗС РФ по Україні: "І це не кінець"

Посилення російською армією ракетних атак по Україні пов'язане із двома моментами. Перший і головний - це постачання ЗСУ американських реактивних систем залпового вогню (РСЗВ) HIMARS, а також їхнє активне використання на фронті.

Про це у коментарі YouTube-каналу "Популярна політика" розповів співзасновник Conflict Intelligence Team (CIT) військовий експерт Руслан Левієв.

Він нагадав, що з HIMARS в Україні пов'язують дуже великі надії у зв'язку з майбутнім контрнаступом ЗСУ. Очевидно, у Москві сильно побоюються цієї зброї, у зв'язку з чим і було посилено терор.

Друга причина – це "інспекція", яку своїм військам влаштував міністр оборони РФ Сергій Шойгу. Удари, мабуть, пов'язані з тим, що російським генералам необхідно відзвітувати перед ним за "успішне" ведення бойових дій.

"Для звітності… "Так, Україні поставили HIMARS, але і нам є чим відповісти". Мабуть, для цього і були завдані ракетні удари по ряду об'єктів. І це не кінець. У нас таке відчуття, що це удари для "пауерпоінта" щоб міністру оборони, генералам, Путіну показати, що ми помстилися за HIMARS. Це відповідь Росії на використання сучасного західного озброєння. Думаю, це може тривати довго", - розповів Левієв.

Він наголосив, що, з військової точки зору, ці ракетні удари безглузді, оскільки не призводять до значного зниження бойових можливостей ЗСУ.

Цікаво, що, за його даними, армія РФ не спеціально цілиться у цивільні об'єкти, а просто промахується. Однак це не звільняє ЗС РФ від відповідальності за військові злочини.

Раніше у МВС розповіли, чому Путін наказав масовано обстріляти Україну ракетами.

Також Юрій Гнат пояснив, чому українські ППО не можуть збивати всі ворожі ракети.

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може відрізнятись від авторської.

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!

Автор: Сеть

Останні новини