21 червня 2022, 10:46

"Вони клянуться у вірності", – Піонтковський прокоментував "кастінг" на роль наступного президента РФ

Андрій Піонтковський дав оцінку гучним заявам Сергія Кирієнка, зазначивши, що після смерті Путіна навряд чи щось зміниться у російській системі влади.

"Вони клянуться у вірності", – Піонтковський прокоментував "кастінг" на роль наступного президента РФ

Російський опозиціонер, політолог і публіцист Андрій Піонтковський, який проживає у Нью-Йорку, вважає, що нещодавні гучні заяви російського політика Сергія Кирієнка про анексію українських територій свідчать про боротьбу всередині Кремля за "місце" Путіна. Таку думку експерт висловив під час своєї промови у програмі "Пояснює Панюта", яку можна переглянути на Youtube-каналі "Україна 24".

Під час бесіди телеведучий запитав, чи не може бути активна та агресивна риторика Кирієнка початком якоїсь нової підкилимної гри. На це гість програми відповів таке:

"Якщо щодо Медведєва це тільки мої психологічні спостереження, то з Кирієнком - вже фактура. Його шалена та саморекламна стаття була знята за кілька годин. Я вже не пам'ятаю того сайту, "Комерсант" або "Известия", але це дуже важливий орган".

За словами Піонтковського, Кирієнко повів жорстку лінію типу "ми знищимо Україну", "ми все приєднаємо", але при цьому дуже захопився підкресленням свого "я". Усьому місту та світу він заявив, що особисто очолює процес приєднання та через 10 років так само стоятиме на цих позиціях.

"Фактично це читалося так: навіть коли ви здохнете, дорогий Володимире Володимировичу, я продовжу Ваш курс як вірний путінець", – пояснив політолог. Також він додав, що це було надто і для Путіна, і для суперників.

Потім Піонтковський зробив не зовсім втішний прогноз: "Якщо Путін завтра здохне, то у короткочасній перспективі нічого не зміниться. Про це свідчить тональність "кастингу". Вони присягаються у вірності своєму жорсткому курсу. Звичайно, ми все це вже спостерігали та проходили після смерті Сталіна. Звичайно, це послабить режим, вони там перегризуться між собою, але не це зараз головне".

"А що головне зараз, на Вашу думку?" - запитав ведучий.

Експерт відповів: "Головне – кількість хаймерсів (HIMARS – ред.), які будуть поставлені в Україну протягом найближчих місяців, тобто питання про результат війни".

Раніше Андрій Піонтковський заявив, що Україна здобула другу після битви за Київ системну військово-політичну перемогу над Росією.

Також Андрій Піонтковський назвав спосіб, за допомогою якого Україна зможе досягти повного панування у повітрі.

Ще трохи раніше Андрій Піонтковський пояснив, що потрібно робити Україні, якщо ситуація з постачанням зброї не зміниться на краще.

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!

Автор: Андрей Пионтковский

Останні новини