17 червня 2022, 08:01

Жданов озвучив ідеальний варіант для ЗСУ, щоб звільнити Херсон

Вже у другій половині літа ЗСУ можуть почати звільняти Херсон, а один із варіантів – облога.

Жданов озвучив ідеальний варіант для ЗСУ, щоб звільнити Херсон

Військовий експерт Олег Жданов упевнений, що українські захисники почнуть звільняти окупований Херсон уже у другій половині літа. При цьому у разі потужного контрнаступу ворог точно оборонятись не буде, а сам побіжить із міста. Аналогічна картина спостерігалася у Слов'янську та Краматорську у 2014 році.

Учора, 16 червня, у прямому ефірі програми "Фейгін LIVE" Жданов дав прогноз щодо звільнення Херсона.

Експерт озвучив одразу кілька варіантів, проте ідеальним назвав один – потужний контрнаступ ЗСУ. Для реалізації цієї мети потрібно буде багато зброї.

Ставку доведеться робити на далекобійній західній артилерії, а сам Херсон без проблем можна буде відрізати від Нової Каховки та Давидового Брода. При цьому бажано повністю взяти під контроль Антонівський міст, щоб ворог не міг отримувати постачання. Також необхідно прострілювати Дніпро. У разі виконання всіх цих умов Херсон сам опиниться в облозі.

Жданов має сумнів, що російські солдати готові померти за Херсон.

Контрнаступ ЗСУ за трьома напрямками показав, що ворог не збирається битися на смерть за утримання того чи іншого рубежу.

Окупанти можуть іти у наступ лише за підтримки авіації й артилерії, а без них вони не готові померти на чужій землі за чужі ідеали.

Для облоги Херсона потрібна далекобійна артилерія з високоточними боєприпасами.

Експерти з Інституту вивчення війни впевнені, що окупанти готові влаштувати провокації на Херсонщині під виглядом ЗСУ, щоби місцеве населення не допомагало українській армії.

Наразі російські війська намагаються зміцнити свою лінію оборони у районі Іщенка та Безводного. А щоб сховати свою артилерію від ЗСУ, окупанти демонтують бетонні іригаційні споруди.

Раніше ми повідомляли, що ЗСУ створили стійкий плацдарм на лівому березі Інгульця та вже за 15 км від окупованого Херсона.

Нагадаємо, військовий експерт Костянтин Машовець оцінив успіхи ЗСУ у створенні плацдарму на лівому березі річки Інгулець.

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!!

Автор: Олег Жданов

Останні новини