25 травня 2022, 17:56

Путін і "тактика опосума": як лідер РФ намагається врятуватися, програючи Україні

Кремль може навмисне вводити світ в оману про нібито погане здоров'я диктатора Володимира Путіна.

Путін і "тактика опосума": як лідер РФ намагається врятуватися, програючи Україні

На тлі поразки армії РФ в Україні почали посилено зливатися чутки про те, що диктатор Володимир Путін нібито смертельно хворий і йому залишилося недовго. Беззастережно вірити цьому не варто.

Із таким попередженням у Facebook виступив відомий російський соціолог, опозиціонер Ігор Ейдман.

Він вважає, що насправді Путін здоровий, а чутки про фейкові хвороби – справа рук його спецслужб.

На думку Ейдмана, диктатор РФ обрав "тактику опосума". Вона дуже примітивна та часто зустрічається у тваринному світі, полягає у тому, щоб залишитись живим, прикинувшись мертвим при наближенні хижака.

"Хижаками" для Путіна сьогодні є країни Заходу, насамперед США та Великобританія. Їх, мабуть, намагаються переконати, що серйозно протистояти російському диктатору немає сенсу, оскільки йому нібито вже мало злишилось.

"Мовляв, головне - поки що хворий живий, його не злити, не робити різких рухів, щоб він не розпочав ядерної війни, а далі він просто зникне і все налагодиться", - пояснив російський опозиціонер.

Така поведінка, зазначив Ейдман, вкотре вказує на боягузливу натуру Путіна. Він панічно боїться за життя. А всі підстави повторити долю Бен Ладена чи Касема Сулеймані є.

"В інформаційній кампанії, що представляє Путіна "натурою, що йде", видно почерк російських спецслужб", - підкреслив експерт.

На те, що це може бути спецоперація, вказує джерело чуток про "невиліковну хворобу" Путіна. Це сумнівний Telegram-канал "Генерал СВР", політолог Валерій Соловей, який загадковим чином залишається цілим і неушкодженим, ділячись одкровеннями про Путіна, режисер-путініст Олівер Стоун, який не приховував своїх симпатій до диктатора, й інші.

Чутки, мабуть, транслюються саме на західну аудиторію. А ось росіянам пропаганда продовжує малювати образ президента-мачо із "міцним рукостисканням".

Раніше Шейтельман поставив під сумнів чутки про хворобу та майбутню операцію Путіна: "Все брехня".

Ми також писали, що Путін набрид і шанувальникам, і противникам "спецоперації" - оточення обирає наступника.

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може відрізнятись від авторської.

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!

Автор: Игорь Эйдман

Останні новини