23 травня 2022, 15:45

"США не можуть програти", – Раміс Юнус розповів, як ленд-ліз допоможе Україні

Раміс Юнус вважає, що підписання закону про ленд-ліз свідчить про неминучість перемоги України.

"США не можуть програти", – Раміс Юнус розповів, як ленд-ліз допоможе Україні

Політолог Раміс Юнус упевнений, що всі необхідні військово-технічні поставки в Україну будуть реалізовані. В інтерв'ю Наталці Влащенко він пояснив своє бачення ситуації щодо ленд-лізу.

"Розумієте, я ось так аналізую. Коли було прийнято ленд-ліз, США зробили ставку на перемогу. Ця країна – переможець. Тут так влаштований менталітет. США не можуть програти, бо якщо вони програють, то втратять свою позицію лідера вільного та цивілізованого світу, гегемона тощо. Вони втратять цей свій бренд", – сказав Раміс Юнус.

Потім він провів аналогію між американським ленд-лізом у 20-му столітті та нинішнім. Багато хто думає, що ленд-ліз призначався для Сталіна, але ні, це було зроблено ще до початку війни для Великобританії на прохання Черчілля, розповів політолог. З двох лих Америка обрала найменше. Між Гітлером і Сталіним зробили ставку на останнього. Однак після перемоги над Гітлером Америка моментально поставила залізну завісу та почалася холодна війна із СРСР.

"От такий був механізм. Але Україна – союзник типу тодішньої Великобританії, тому США зробили ставку на Україну, створивши ленд-ліз під ці шалені гроші 40 млрд доларів", – зазначив експерт.

Також Юнус нагадав і про інші величезні суми, виділені країнами Заходу. Це допомога США, Великобританії та окремих країн Євросоюзу. "Насамперед, левова частка допомоги – це військово-технічне постачання, а не економічне та гуманітарне, тому що все те, що йтиме економічне та гуманітарне, може просто піти у пісок, якщо не буде вирішено ось це головне, тобто забезпечення перемоги", – сказав політолог.

Далі він зробив справедливе зауваження: "Під час війни ми бачимо, хто насправді допомагає, а хто грає у політичні ігри, включаючи того ж Макрона, Шольца й італійців. Це вже проявляється, як би вони сьогодні не намагалися закритися".

Раніше Раміс Юнус розповів, коли Росія почне благати Україну про мирні переговори.

Також Раміс Юнус пояснив, що означає ленд-ліз для України: "На карту поставлено буквально все".

Ще трохи раніше Раміс Юнус спрогнозував, чим завершиться другий наступ РФ.

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!

Автор: Рамис Юнус

Останні новини