23 травня 2022, 13:51

"У Росії вдаються до крайніх заходів", – Піонтковський про потуги РФ до завершення війни на своїх умовах

Андрій Піонтковський зазначив, що РФ мобілізувала всю свою численну агентуру на Заході з метою вплинути на позицію світових лідерів щодо війни в Україні.

"У Росії вдаються до крайніх заходів", – Піонтковський про потуги РФ до завершення війни на своїх умовах

Російський опозиціонер, математик і журналіст Андрій Піонтковський заявив, що Стара Європа, на жаль, зрадила Україну та пішла на поводу у російської агентури. Ще 9 травня президент Франції Еммануель Макрон озвучив знамените гасло "Не принижуйте Росію", і цей клич активно просочився у пресу. "Я читаю десятки таких статей у європейських ЗМІ. Вони написані за однією методичкою. І цілком видно, що джерело всієї цієї кампанії – це Луб'янка",сказав експерт в інтерв'ю Олексію Печію в ефірі телеканалу "Україна 24".

Всі ці заклики не заганяти щура у кут прикриваються ще й турботою про українців, які страждають під російськими бомбами, пояснив Піонтковський. Мовляв, усе це треба негайно припинити. Необхідно зупинити бойові дії та розпочати двосторонні російсько-українські переговори щодо спірних територій. "Я не іронізую та не вигадую. Я цитую вже не статті коментаторів, а офіційні пропозиції італійського уряду, італійської програми світу", – пояснив російський опозиціонер.

Потім він уточнив, що це програма не лише Італії, а й Франції та Німеччини. У різній формі лідери цих країн підтримали такий план. Це припинення вогню та відновлення двосторонніх переговорів України та Росії щодо спірних територіальних питань.

"Це вже не перша спроба з боку Заходу так робити, – зазначив Піонтковський. – Пам'ятаю війну у Грузії, коли Росія спочатку захопила території, потім прибігла до Саркозі з якимсь папірцем і закріпила цю територію. Потім Росія захопила Крим і частину Донбасу, прибігла до Меркель і закріпила території. Тепер Росія вже, окрім захопленого ОРДЛО, взяла значну частину Херсонської області. І ось тепер за допомогою лідерів Італії, Франції та Німеччини Путін хоче це закріпити".

Але, на щастя, Україна має таких союзників, як Великобританія та США, нагадав експерт. Насамперед це такі друзі, як глава Міноборони США Ллойд Остін і держсекретар США Ентоні Блінкен, які твердо стоять на своїй позиції та заявляють, що мета війни – це перемога України та відновлення її територіальної цілісності, а також ослаблення Росії настільки, щоб вона не спромоглася повторити свою агресію.

Раніше Андрій Піонтковський заявив, що "спецоперація" в Україні є пасткою для Росії, у яку її підштовхнув підступний Китай.

Також Андрій Піонтковський висвітлив нову стратегію Кремля у війні з Україною: "Збільшуватиме тиск на Україну".

Ще трохи раніше Андрій Піонтковський пояснив позицію Китаю по відношенню до РФ: "Стежать, як хижак за жертвою".

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!


Автор: Андрей Пионтковский

Останні новини