23 травня 2022, 13:18

"Там є хоча б один розумний?" – Ель Мюрід про умову російського МЗС щодо експорту зерна з України

У відомстві Лаврова заявили, що Москва розблокує постачання українського зерна на світовий ринок за умови скасування всіх санкцій проти російського експорту.

"Там є хоча б один розумний?" – Ель Мюрід про умову російського МЗС щодо експорту зерна з України

Російська влада фактично визнала, що санкції Заходу створили значні труднощі для російського експорту. Більше того, Москва перейшла до відкритого шантажу, вимагаючи зняти проти себе санкції за деблокування українських портів у Чорному морі.

Про це пише відомий російський експерт Анатолій Несміян, наголошуючи на коментарі МЗС РФ, згідно з яким Москва розблокує постачання українського зерна на світовий ринок за умови скасування всіх санкцій проти російського експорту.

"Тим самим визнається, що труднощі для російського експорту не просто існують, а значні. Рішення пропонується стандартне - шантаж: ви розблокуєте наш експорт - ми відкриваємо український, чим знову-таки відкрито зізнається, що Росія створила проблеми для українського експорту", - зазначає він.

За словами Несміяна, російська влада знову відзначилася дурною заявою, оскільки і "без того у майбутньому голоді прямим текстом звинувачують саме Росію".

"А тепер ще й МЗС підтверджує – так, саме ми перекрили українському зерну доступ на зовнішній ринок. Незрозуміло, там є хоча б один розумний, ну просто так, для колекції, щоб його іноді випускати на публіку? Те, що верзуть російські "дипломати", вже давно ні в які ворота не лізе. Вони самі дають усі аргументи своїм "партнерам", навіть напружуватися не потрібно, щоби щось придумати", - коментує експерт заяву російського МЗС.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський повідомив, що влада розглядає варіант деблокади українських портів військовим шляхом. Для цього Київ звертається до Заходу із проханням надати необхідне важке озброєння.

У свою чергу, ЗМІ писали, що Україна може отримати від США передові протикорабельні ракети для розблокування морських експортних маршрутів.

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!

Автор: Эль Мюрид

Останні новини