19 травня 2022, 14:14

"Це просто божевілля", – генерал Ягун про те, чи наважиться Лукашенко ввести свої війська в Україну

Генерал-майор СБУ Віктор Ягун вважає, що Лукашенко точно не вводитиме свої війська на територію України, бо йому це невигідно.

"Це просто божевілля", – генерал Ягун про те, чи наважиться Лукашенко ввести свої війська в Україну

Український військовий і громадський діяч, генерал-майор СБУ та колишній заступник голови СБУ Віктор Ягун заявив, що Білорусь однозначно не зважиться на наземну операцію проти України, оскільки це загрожує їй не лише знищенням найбоєздатніших частин армії, а й втратою контролю над державою. Таку думку експерт висловив у ході бесіди з Наташею Влащенко, яку можна переглянути на YouTube-каналі "Україна 24".

"Одноосібно він однозначно не піде на Україну, – запевнив Ягун. – Це просто божевілля, хоча, звичайно, ми розуміємо, що маємо справу з безумством". Тим не менш, Лукашенко все ж таки не настільки безрозсудний, щоб так ризикувати своїм становищем, вважає генерал-майор. Наразі білоруський диктатор демонструє панічний страх, а щоб замаскувати його, намагається проводити навчання.

Олександр Лукашенко надзвичайно боїться розвідувально-диверсійних груп, які складаються з білорусів, що воюють за Україну. Він побоюється, що ці люди, маючи зброю та навички бойових дій, перейдуть кордон і почнуть реальну партизанську війну на території Білорусі проти режиму президента.

Як каже генерал, у такий спосіб Лукашенко намагається прикрити свій кордон від вторгнення "націоналістичних банд". "Для нас це невигідно тим, що ми змушені утримувати значну кількість військ біля Білорусі замість того, щоб використати їх на Сході", – зазначив Віктор Ягун, а потім нагадав, що частина білоруського суспільства таки пішла за диктатором, тому є нашим ворогом.

Нагадаємо, генерал Ягун спрогнозував нову проблему у РФ вже цієї осені.

Раніше генерал Ягун розповів, чим закінчиться навчання білоруської армії на кордоні з Україною.

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!

Автор: Сеть

Останні новини