12 травня 2022, 15:08

"Є всі умови", – Агіл Рустамзаде про терміни позиційної війни та загрозу ракетних ударів

Агіл Рустамзаде вважає, що Україна та РФ – це два ваговика, які не можуть знищити один одного, тому вкрай ймовірний перехід війни у позиційну.

"Є всі умови", – Агіл Рустамзаде про терміни позиційної війни та загрозу ракетних ударів

Азербайджанський військовий експерт Агіл Рустамзаде заявив, що Україна та Росія вже зараз фактично ведуть позиційну війну за винятком Харківської області. За словами експерта, обидві країни приблизно рівні за силою у військовому плані, тому не можуть знищити одна одну. Цілком імовірно, що війна остаточно буде позиційною, тим більше схоже на те, що Америка запланувала довготривалий військовий і економічний вплив на Росію з метою її ослаблення. Про це військовий аналітик розповів в інтерв'ю Володимиру Полуєву в ефірі телеканалу "Україна 24".

З приводу тривалості позиційної війни Агіл Рустамзаде відповів таке: "Знаєте, Росія - це дуже величезна країна, і передбачити тут всі фактори, які послужать зміні політичного режиму РФ, дуже складно. Це цілий комплекс соціальних, психологічних, економічних й інших впливів. Ви вже воювали 8 років. Це щось схоже, але вогню буде трохи більше. У вас буде більше ініціативи наступати й вираховувати ворога з вашої території. Зі строками дуже важко визначитися. Зараз ви у такому стані, що не можете завдати один одному серйозних втрат".

Потім ведучий поставив украй важливе для всіх українців питання: "Якщо буде позиційна війна, обстріл міст ракетами продовжуватиметься?"

"Ракетна загроза буде актуальною доти, поки у Росії не зміниться політичне керівництво", - відповів експерт.

Також він зазначив, що українським військовим вкрай необхідно закуповувати різні системи протиповітряної та протиракетної оборони, адже Росія ще має крилаті ракети, вони використовують радянські "закладки".

На думку Рустамзаде, швидше за все, Кремль створюватиме деякі періоди загострення з метою вплинути на громадську думку в Україні та загалом розхитати внутрішньополітичну ситуацію у країні. "Без повної військово-політичної перемоги України над РФ гарантувати безпеку Україні буде дуже складно", – резюмував військовий аналітик.

Нагадаємо, Агіл Рустамзаде припустив, що лідери Міноборони понад 40 провідних країн вирішили покінчити з Російською Федерацією.

Також Агіл Рустамзаде оцінив справжній стан російського озброєння.

Раніше Агіл Рустамзаде спрогнозував, коли станеться згасання військової активності РФ.

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!

Автор: Сеть

Останні новини