11 травня 2022, 19:22

'"Дуже роздратовані", – Шендерович про втрату Путіним підтримки еліт і народу

Через поразку у війні з Україною диктатор Володимир Путін почав втрачати підтримку не лише олігархів, а й власного народу.

'"Дуже роздратовані", – Шендерович про втрату Путіним підтримки еліт і народу

У російського диктатора Володимира Путіна критичне становище: він позбавляється двох ключових опор свого режиму.

Про це в ефірі телеканалу "Україна 24" заявив відомий російський публіцист Віктор Шендерович.

За його словами, режим Путіна тримався на двох "стовпах": підтримці народу й олігархів. Проте велика війна з Україною, яку РФ програє, змінила розклад.

"У нього раніше була народна підтримка, пов'язана з підвищенням рівня економіки (йому сильно поперло з нафтою)... У нього була дійсно підтримка широкої маси населення, якій потрібні не права людини, а Анталія, іпотека... Цю підтримку він поступово втрачає, вона вимивається, тому що економіка падає", - повідомив Шендерович.

З підтримкою еліт ситуація ще гірша.

"Еліти дуже роздратовані. Жодної підтримки еліт у Путіна немає. Він ізольований... З фінансовою елітою був ясний диявольський договір про те, що вони дозволяють йому робити що завгодно у Росії, а він за це забезпечує їм "дах" по всьому світу... Це теж не трапилося. Еліти загнані всередину, роздратування дуже сильно. І Захід підвищуватиме санкціями силу цього роздратування", - розповів російський публіцист.

Він констатував, що у диктатора РФ склалася "критична ситуація".

Водночас, за його словами, народного повстання чекати незабаром не варто.

"Жодного повстання не буде: для цього потрібна голодуха. Їжа закінчиться, але сильно - не відразу", - повідомив Шендерович.

Раніше Діалог.UA повідомляв, що Орєшкін озвучив тривожний прогноз диктатору РФ: "Те, що Путін викликав із пітьми, його ж і загубить: воно жере слабких".

Ми також писали, що Путін власноручно знищив стабільність, на яку молився.

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може відрізнятись від авторської.

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!

Автор: Виктор Шендерович

Останні новини